Etter lang tid uten å ha vært samlet, møttes flere av medlemmene i Eurosport-podcasten Spillerrådet igjen. Denne gangen riktignok på appen Clubhouse.
Der var ett av temaene Bodø/Glimts valg om å reise til utlandet mot myndighetenes anbefaling å unngå unødvendige reiser.
Eliteserien
Gauseth oppsummerer: Million-solbriller og Eliteseriens Rafael Nadal
17 TIMER SIDEN
Stabæk har nylig vært gjennom en periode med sykdom etter å ha hatt koronasmitte i troppen. Midtstopper Yaw Ihle Amankwah tok raskt til orde for at flere burde gjort det samme og ga full støtte til fjorårets seriemester.
– Jeg har hørt noen skrekkhistorier om spillere som har vært smittet og begynner igjen, og så er de helt nedkjørte i seks måneder. Vi har en fysio som er veldig var på gradvis opptrapping, men hvis seriestart kommer, må vi jo komme oss i form igjen, sier Amankwah.
– Jeg var jo for eksempel for at vi skulle dra på treningsleir slik som Glimt har gjort. Det føles som de starter serien med ti plusspoeng. Jeg får snapper av Hugo (Vetlesen) og Erik Botheim som ligger på bassengkanten, og så ligger jeg full av covid hjemme. Det er jo provoserende, men de har jo vunnet, rett og slett, så det får vi bare bite i oss, fortsatte han.

– Fikk tilbud av Glimt

Amankwah påpeker opplegget omkring smitte, der Glimt har levd i en boble på hotellet, hatt eget fly ned, isolert seg fra andre og hatt egne busser.
– Det er snakk om smitte. Fakta er at det er tryggere å være isolert på et hotell der nede enn her hjemme. Og grunnen til at vi ikke reiste, var at det var snakk om omdømme. Men jeg føler ikke at vi har gjort noe omdømmemessig kupp ved å bli hjemme, sier Amankwah og sikter til saken der to spillere brøt reglene og var på fest.
– Jeg tror vi hadde vært tjent med å reise ned. Vi fikk jo tilbud av Glimt om å dele kohort og hotell og ta samme fly. Men, men, det er lett å være etterpåklok, så vi får bare se fremover.
Eurosport skrev tidligere torsdag om at i den samme tidsperioden som Glimt har vært i Spania, har det vært 29 tilfeller av smitte i klubber i Norge.
Vikings Kristoffer Løkberg fulgte raskt opp.
– For meg har den turen til Glimt hele veien vært helt uproblematisk. Det er et valg de har gjort som virker nøye gjennomtenkt, med helproft opplegg som de har lagt mye penger i. Penger de har tjent selv gjennom gode sportslige prestasjoner. Og hvis man snakker smittevernfaglig, som man helst vil unngå ettersom man ikke har så mye peiling, så virker det jo veldig trygt. Når de i tillegg får en sportslig effekt av det, så forstår jeg veldig godt at de tar det valget, sier midtbanemannen.

– Tullete

Han påpeker også at Glimt har fått spille kamper, som det har vært forbud mot i Norge.
– Jeg hadde ikke rynket på nesen om flere hadde gjort det samme. Jeg har heller ikke forstått forskjellen på at Glimt gjør det og at individuelle norske utøvere er rundt omkring og konkurrerer eller har treningsleirer her og der. For meg blir det ingen forskjell og det er helt fair at de gjør det, så lenge man gjør det på en ordentlig måte slik de har gjort, sier Løkberg og henviser til opplegget som blant annet er presentert her.
Christian Gauseth dro det enda lengre og tok også for seg det han kaller dobbeltmoral ved å snakke om å legge alle inn på hotell her hjemme nå.
– Det er tullete hele greia. Alle burde gjort som Glimt, og kanskje til og med spilt en seriekamp eller to, avhengig av hvordan forholdene er her hjemme. Dette er et klassisk norsk fotball-drama vi kunne ha klart oss uten, sa han om kritikken de har fått for manglende solidaritet og valget om å reise som eneste klubb.
Et forsøk på å balansere det, kom fra Lillestrøms Pål Andre Helland. Han påpekte at han ikke hadde førstehåndskunnskap, men mente at noe av årsaken til misnøyen fra andre klubber er at alle først skal ha vært enige om å bli i landet - altså alle eller ingen.
– Jeg tror flere egentlig har ønsket det, men så har det vært litt alle eller ingen. Innerst inne ønsket nok flere å lage et slik opplegg, hvis økonomien hadde tillatt det og om flere hadde vært med, for ingen ville stå alene i stormen, sa Løkberg.
Eliteserien
Fikk ikke spilletid av Rekdal – nå lånes han ut til gamleklubben
EN DAG SIDEN
Eliteserien
Keeperhelten reddet ett poeng: – Alle sin drøm
I GÅR PÅ 06:25