Opp på sølvplass etter sen sluttspurt: – Kunne gjort det mindre spennende

Sondre Skandsen

Oppdatert 25/10/2020 klokken 20:17 GMT+1

Det tok tid, men Molde straffet Strømsgodset til slutt og klatret opp på 2. plass i Eliteserien.

Martin Ellingsen

Molde - Strømsgodset 2-1 (0-0)
Dermed klatrer Molde igjen opp på andreplassen etter en lang periode med skuffende resultater. Sene scoringer av Martin Ellingsen og Leke James sørget for hjemmeseier tross Godsets enda senere redusering.
– Det jeg er fornøyd med er at vi i store deler av kampen spiller fotball slik vi ønsker å gjøre. Men vi kunne gjort det litt mindre spennende, sa Molde-trener Erling Moe til Eurosport etter kampen.
– Vi hadde en del tunge suspensjoner i dag, så jeg synes de som kommer inn håndterer det veldig bra, fulgte han opp.
For Godset ble det bare nesten, etter at de forsvarte seg heroisk i store deler av kampen.
– Vi blir langt bedre med ballen i andreomgangen, men så får de et dødballmål. Det er de som har de største sjansene, så de vinner fortjent, men jeg synes det er en god kamp av gutta, sa Godsets sjef Henrik Pedersen.
– I dag møter vi et godt Molde-lag. Vi er godt på vei, og det er jeg glad for, sa en fattet trener.

Slik var kampen:

Det var Strømsgodset som åpnet kampen friskest og hadde et par halvsjanser, blant annet ved Moses Mawa. Ved én anledning ble han spilt gjennom helt alene av debutant Andreas Nyhagen, men avslutningen ble reddet av Linde. Mawa protesterte febrilsk og mente han ble hektet av Birk Risa i avslutningsøyeblikket, men han ble ikke hørt av dommer.
Selv om Godset hadde sitt, var det Molde som styrte showet. Og det så til de grader. Hvordan det stod 0-0 til pause var nærmere utrolig etter at både Eikrem, Ohi, Holmgren Pedersen og Risa misbrukte store muligheter. Dermed gikk gjestene til pause med håp om poeng.
De åpnet også andreomgangen positivt, men utover kampen var det igjen Molde som tok over og så skarpest ut. Og til slutt kom gjennombruddet. Magnus Wolff Eikrem slo en perfekt corner på en umarkert Martin Ellingsen som kunne heade inn 1-0. Og mer skulle det bli, for gjestene tok sjanser framover. Leke James ble spilt gjennom og trakk innover i banen før han banket ballen inn bak Viljar Myhra, som ellers hadde en rekke solide redninger.
Drammenserne sørget for kamp på slutten da innbytter og nysignering Valdimar Ingimundarson ble spilt gjennom av Salvesen. Han løp fra alt og alle før han på lekkert vis la ballen bak Andreas Linde. Godset prøvde på en sluttspurt men klarte aldri å true ordentlig.