• Se oppsummering av søndagens Eliteserie-kamper i Fotballrunden fra klokken 22:00 på Eurosport Norge og discovery+.
Strømsgodset - Kristiansund 1-2
Strømsgodset er det eneste Eliteserie-laget som ikke har tapt på hjemmebane denne sesongen, og mot Kristiansund så det lenge ut til at den trenden skulle fortsette.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
Gjengen fra Drammen holdt stand mot et høytflyvende Kristiansund-lag gjennom 90 minutter, for idet klokken tikker inn i overtiden stod det 1-1 på tavla.
For mens alles øyne var rettet mot Moses Mawa og hans retur på «Gamle gress», var det andre som tok opp hansken for KBK. Christian Michelsen har tidligere skrytt av angrepsstrioen, bestående av Mawa, Mucolli og Bye, og det var Bendik Bye som startet ballet i Drammen.
Men et drøy minutt etter at klokken passerte halvannen time, ble det voldsom fyr i borteteltet. En presis ball fra høyresiden endte til slutt opp i beina til Dan Peter Ulvestad, før den rullet videre til Aliou Coly som enkelt kunne styre ballen i nettet – etterfulgt av en euforisk grønn feiring ved cornerflagget.
– Tre poeng føles veldig godt nå. Så glad for å dra herfra med seier. Tabellen er tett og jevn og denne seieren gir oss en god posisjon, sa Coly til Discovery etter kampen.
Se den avgjørende scoringen her. Saken fortsetter under videoen.

Sendte KBK til himmels på overtid: – For en viktig seier!

Opp på tredjeplass

Christian Michelsen lot seg imponere av sitt eget lag etter den kruttsterke seieren i Drammen.
– Den jobben som gjøres der ute i dag er veldig imponerende. Vi møter Norges beste hjemmelag, og det å stikke av med tre poeng er vi stolt over. Nå sitter vi igjen med seks poeng mot Godset denne sesongen, og det er nok i overkant av det vi har fortjent, men det er det som er så gøy med fotballen - det er fart og spenning hele veien, sa treneren til Discovery.
– Det er nå fire poeng opp til Molde, det må da være mulig å snakke om at dere nå har en gyllen mulighet?
– Jeg tror det er viktig med drømmer og hårete mål, og det er viktig å være tøffe nok i hverdagen for å jobbe mot målet. KBK blir ofte snakket om som det ydmyke laget, som bare er glade for å være med, men vi er selvfølgelig ikke bare her for å delta, svarte Michelsen.
Se høydepunktene fra kampen her. Saken fortsetter under videoen.

Se høydepunktene: KBK brøt Godsets imponerende hjemmerekke

Mawa buet på

Seieren er KBKs første på bortebane siden de slo Sarpsborg 08 27. mai. Moses Mawa var selvsagt godt fornøyd etter seieren på sin gamle hjemmebane.
– Vi fighter gjennom i dag, og jeg synes vi gjør en veldig god kamp, var dommen fra Mawa etter kampen.
Mawa fikk ikke bare en hjertelig velkomst på Marienlyst, for den tidligere Godset-spilleren ble tydelig buet på av enkelte hjemmesupportere underveis i kampen.
– Jeg forventet ikke det, for å være helt ærlig. Det er alltid noen idioter der ute. Synes det er merkelig, sa han til Discovery.

Ble overrasket over Godset-supportere: – Alltid noen idioter der ute

Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51