Alt lå til rette for at moldenser og MIF-kaptein Christian Gauseth skulle sikre ett poeng mot Molde, etter at dommer Sigurd Kringstad pekte på straffemerket kun tre minutter før full tid på Aker stadion forrige helg.
Gauseth spilte 25 kamper for Molde tilbake i 2007, og søndag kunne han få sin revansje på sin gamle hjemmebane. Slik gikk det ikke, for MFK-keeper Andreas Linde hang med på notene og reddet straffen til 36-åringen.
Eliteserien
Roser ungutten før ilddåpen i «Norges største kamp»: – Det er imponerende
04/09/2022 KLOKKEN 10:19
Dermed hindret sistekansen Mjøndalens andre mål, og moldenserne vant til slutt 2-1.
Se hva Christian Gauseth sa etter kampen mot Molde her. Saken fortsetter under videoen.

Skuffet Gauseth etter straffemissen: – Jeg føler jeg svikter laget mitt i dag

Stor skuffelse

Christian Gauseth innrømmer at det har vært noen tunge dager etter straffebommen på Aker stadion, men er tydelig på at det nå er viktig å komme seg tilbake på hesten igjen.
– Rett etter kampen var det selvfølgelig en stor skuffelse, både for laget og for min egen del. Men når du først har ligget våken og kvernet på det som skjedde, så skjønner man at det ikke hjelper å gå rundt og synes synd på seg selv, forteller kapteinen til Eurosport.
I intervjusonen på Aker stadion rett etter det bitre 2-1-tapet for Molde, var det en svært skuffet MIF-kaptein som prøvde å sette ord på straffemissen.
– Jeg føler jeg svikter laget mitt i dag. Det skal være mål. Veldig skuffa over meg selv, sa Gauseth til Eurosport.

Revansjelysten

Nå ønsker 36-åringen å se framover og prøve å revansjere missen så godt det lar seg gjøre.
– Jeg må gjøre alt jeg kan for å hjelpe lagkameratene mine framover, og den beste måten jeg kan gjøre det på er å være aggresiv og hevne kampen i Molde, sier Gauseth videre.
– Det har jeg veldig lyst til, men så er det jo en kropp inne i bildet som ikke helt har spilt på lag i det siste, legger han til.
Markus Nakkim møter gamle lagkamerater når Vålerenga tar turen til Consto Arena. Se hva stopperen sier før oppgjøret her – saken fortsetter under videoen.

Brudd i hånden før møtet med gamleklubben: – Skal ikke la det stoppe meg

Flere kamper i fare

For det har ikke kun vært Molde-kampen som har plaget Christian Gauseth denne uken. Den rutinerte Mjøndalen-spilleren har slitt med en kjenning i lysken, og har derfor trent alternativt de siste dagene. Nå står både VIF- og Godset-kampen i fare for den brune bærebjelken.
– Det er har vært mye alternativ trening i det siste. Om jeg rekker Vålerenga-kampen og de kommende kampene neste uke, får nesten bare tiden vise. Jeg gjør alt jeg kan for å bli klar, så får vi se. Jeg er ingen spåmann, fastslår Gauseth til Eurosport.
Mjøndalen-kapteinen opererte lysken tidligere i år, og har slitt med noen kjenninger i lysken den siste tiden. Nå innrømmer den 36 år gamle ringreven at han er nødt til å ta opptrappingen i posjoner.
– Jobben min er å bli klar til kampene, så får vi ta det deretter. Det er ikke noe å sutre etter. Jeg er veldig heldig som får lov til å spille fotball, når stort sett alle vennene mine sitter i bank og forsikring. Det gjelder å ha perspektivet med seg, avslutter Gauseth.
Sett denne?

Spillerrådet: Livet som syndebukk, Pellegrino og utfrysing og Glimt-hyllest

Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 KLOKKEN 12:14
Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 KLOKKEN 17:53