MOLDE (Eurosport.no):
Etter en strålende første halvdel av 2019-sesongen, der han scoret ti mål på de 15 første seriekampene, kjente Ohi Omoijuanfo smerter i kneet før europacupkampen mot greske Aris i august.
Eliteserien
Dårlig skadenytt for nøkkelspillere
I GÅR PÅ 17:00
Resten av sesongen ble spilt med tidvis store smerter, men operere ville ikke 26-åringen før gullet var sikret og sesongen så godt som over. 24. november ble hans siste kamp, i 4-2-seieren borte mot Vålerenga, før han la seg under kniven.
Se intervjuet med Molde-profilen her (saken fortsetter under):

Lå lenket til sykehussenga i 32 dager: – Jeg var maks uheldig

– Maksimalt uheldig

Estimatet var et fravær på 12-14 uker, men enda er ikke spissen fullt restituert. Det skyldes en infeksjon i et av stingene etter operasjonen. Legene brukte gjentatte forsøk på å bli kvitt verk som samlet seg i kneet, og oppholdet på A-hus ble stadig forlenget.
Til slutt hadde han tilbragt både julaften, nyttårsaften og bursdagen sin (10. januar) på sykehuset like øst for Oslo.
– Jeg var maks uheldig. Legene sier at det er svært, svært sjeldent at noe sånt skal skje – da er det typisk at det skjer meg. Jeg fikk en bakteriell infeksjon, de fant ikke helt ut av hva det var på starten. Det gjorde at jeg ble holdt tilbake lengre, jeg skulle egentlig vært veldig tilbake nå, sier Ohi til Eurosport.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Sjekk Forrens Brann-frieri

Lå på gangen på sykehuset

Han har akkurat tilbakelagt en økt på Aker stadion der han er med på det meste av øvelser med laget, men i full kampmodus er han foreløpig ikke. Han har stått over Moldes to treningskamper mot Sogndal og Kristiansund. Nå har det gått tre måneder siden han etter planen skulle vært tilbake.
Holmlia-gutten forteller om enorme smerter under oppholdet på sykehuset.
– Det var vondt. Jeg trodde det var vanlig med sånne smerter i starten, for jeg har aldri operert kneet før, helt til jeg fant ut at slik skulle det ikke være så vondt. Jeg hadde masse verk i kneet, så det har vært virkelig ille, altså, beskriver han.
Til slutt hadde han ligget lenket til sykehussenga i 32 dager.
– De vil helst ha deg ut så snart som mulig, med tanke på plass. Det var mange som lå på gangene på sykehuset, det gjorde jeg også litt, før jeg fikk et rom. At jeg lå der så lenge viser hvor alvorlig det faktisk var. Jeg har aldri vært så langtidsskadet som jeg har vært nå. Det har vært veldig tøft og utfordrende, så jeg er glad for at jeg ser lyset i enden av tunellen nå, sier han.

Turte ikke gå på do

For en som aldri har hatt et lengre skadeavbrekk var den påkjenning å få stadige negative tilbakemeldinger på at det tok tid å slå ned infeksjonen i kneet.
– Det blir mange tørre brødskiver. Man forsøker å tenke positivt, jeg visste jo ikke at jeg skulle være der så lenge – det ble bare lengre og lengre. Det var veldig tøft, jeg kunne bare ligge i sykehussenga, jeg kunne ikke bevege meg. I tillegg var jeg veldig redd for å bevege meg, for jeg kunne få medisiner, ligge i senga og hvis jeg stod opp og gikk på do og gikk tilbake, så hadde jeg vondt igjen.
Det hendte ved flere anledninger at han ble nektet mer smertestillende
– Det var begrensa hvor mye de de kunne gi meg. Hvis jeg måtte på do rett etter å ha fått smertestillende så holdt jeg meg bare. Jeg turte ikke å gå fordi jeg var redd for at smertene skulle blusse opp igjen, forteller han.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Mener denne klubben bør hente Forren: – Er ikke det helt opplagt?

Vil ikke bekymre interesserte klubber

Siden sykehusoppholdet har han valgt å holde en lav profil om omfanget og komplikasjonene som har holdt ham på sidelinjen fra spill i kamp i over et halvt år.
– Det har vært utrolig tøft og jeg har ikke villet dvele og tenke for mye på det. Også har jeg ikke lyst til at det skal bli for mye mediehysteri for min egen del og litt fordi jeg vet det er mange klubber som følger med. Jeg vil ikke at det skal bli en stor greie ut av det.
– Med tanke på videre karriere?
– Ja, riktig. Jeg vil bare holde hodet lavt, jobbe og bli frisk og komme tilbake som om ingenting har skjedd.

Tror ikke han ligger langt etter konkurrentene

Omoijuanfo har ved gjentatte anledninger tidligere uttalt at han ønsker seg til utlandet. Allerede høsten 2017 var han klar på at han søkte nye utfordringer, den gang var han i Stabæk. Spissen valgte likevel å takke nei til et tilbud fra en kinesisk klubb vinteren 2018.
Da han signerte for Molde sa han at han ser på romsdalsklubben som et springbrett. I så måte er det essensielt at han kommer seg tilbake i spill så eventuelle beilere kan danne seg et inntrykk.
– Jeg kjenner meg veldig bra, jeg er ikke langt unna nå i det hele tatt. Jeg kan så si gjøre alt og kneet føles stabilt og sterkt ut. Så jeg har vært «heldig» i en veldig kjip situasjon siden sesongen har blitt utsatt som den har blitt. Jeg hadde jo ikke vært klar før om et par uke nå uansett, så jeg hadde mistet en god del kamper – det slipper jeg nå. Så sånn sett har jeg vært heldig.
– Hva tenker du om 2020 nå?
– Nå er jeg positiv, det hadde vært verre om sesongen hadde vært i gang, det er bare matchformen som ikke er der. Jeg har ikke spilt kamp siden 24. november, det er sist gang jeg rørte en ball. Så kampformen min er jo helt ute og vi har jo ikke hatt så mange treningskamper før nå, da det ble åpnet igjen.
Angrepsspilleren håper å delta i Moldes siste treningskamp før seriestart.
– Det er så mange kamper i starten av sesongen at jeg er ganske sikker på at jeg kommer i form kjapt. I tillegg er det jo ingen andre som har hatt mange treningskamper, så jeg føler at jeg stiller – om ikke likt – ikke så langt i fra andre hva gjelder kampform, avslutter Ohi.

Eliteserie- og OBOS-oppsett, Vegard Forren og RBKs Trondsen-problem

Eliteserien
Godset-juvelen skrev ny kontrakt: – Går en lys fremtid i møte
20/09/2021 PÅ 19:00
Eliteserien
Bernt oppsummerer: – Kan ikke begynne å påstå at folk lyver
20/09/2021 PÅ 13:18