Viking - Sarpsborg 1-2
17. oktober tapte Sarpborg knepent 1-2 borte mot Bodø/Glimt. Dagen etter ble det offentliggjort at Lars Bohinen ikke fortsetter som trener neste sesong.
Eliteserien
Best i ligaen etter Bohinen-beslutningen: – Ikke styrt av SA eller Eurosport
27 MINUTTER SIDEN
Siden den gang har laget spilt tre kamper – og vunnet alle tre.
Først ble Kristiansund slått 3-1 borte etter hat trick av Jonathan Lindtseth, før Rashad Muhammed kom inn etter fire måneder i fryseboksen og senket Vålerenga på overtid for noen dager siden.
– Jeg synes for så vidt det er fortjent. Vi er under press, men forsvarer oss veldig bra. Vi skaper sjanser, og jeg er imponert over gutta og måten de har samlet seg på og jobbet for egentlig seg selv og klubben, sier Bohinen til Discovery etter seieren over Viking.

Kunne tatt innpå Molde

Alt gikk Vikings vei med Rosenborg-tap på Lerkendal lørdag. Når i tillegg Molde lå under 0-3 borte mot Strømsgodset allerede til pause, kunne de virkelig utrette store ting i medaljekampen.
Men med Sarpsborg på besøk, måtte de gjøre jobben selv.
– Vi var ikke gode nok og klarte ikke å løse deres måte å spille på. En dårlig dag på jobben. Vi hadde flere sjanser vi kunne avgjort på, men vi må ta viktig læring av det her og dra til Mjøndalen for å ta tre poeng der, sa Viking-trener Morten Jensen.
Etter elleve minutter kom det første skremmeskuddet fra Veton Berisha, og han var også involvert med skuddet da Yann-Erik De Lanlay fikk en kjempesjanse på en retur som han fyrte over fra kort hold.
Men etter 35 minutter kom akkurat den muligheten Sarpsborg drømte om og ventet på.
Viking hadde full kontroll med ballen i bakre rekker, men så ble det slått en skummel tversoverpasning som ble brutt på høyresiden. Ballen ble spilt inn til Anton Saletros som ladet kanonen og limte kula i nettet borte ved bortre stolpe.
– Det var på tide, jeg hadde vel fem skudd i forrige kamp. Jeg hadde allerede bestemt meg da ballen rullet mot meg, det var bare et valg og det var å sette den i lengste. Men vi gjør en ganske svak innsats og er ikke på nivå i det hele tatt. Viking er et bra lag her hjemme og det skal vi ha respekt for, men vi vil ha mer, sa Saletros i pausen.
(Artikkelen fortsetter under):

Berisha langt nede: – Trengte et par minutter alene før intervjuet

Fulgte kampplanen

Da hadde han noen minutter før sett Viking utlignet på corner, deres åttende scoring på det denne sesongen, da Gianni Stensness satte hodet på innlegget fra Zlatko Tripic.
Viking ønsket seg også mer, og i pausen gjorde de et trippelbytte.
– Vi trenger litt mer energi og de gutta er i god form. Vi styrer og visste at det ville bli vanskelig. Det kan godt være at vi må vente til det 85. minuttet før vi vinner denne kampen, sa Viking-trener Morten Jensen i pausen.
Men da timen var spilt, var det i stedet Sarpsborg som tok ledelsen igjen – nok en gang med oppskriften hentet fra kampplanen. Kaptein Joachim Thomassen fullførte en effektiv kontring Ibrahima Kone satte i gang, da han noe heldig skjøt via Joe Bell og inn bak Arild Østbø i buret.
Utover i omgangen lå flere Sarpsborg-spillere nede, vel vitende om at klokken tikket deres vei.
– Litt av målet vårt var å få dem litt ut av rytmen. Jeg må innrømme at vi var litt kyniske, sier Bohinen.
Viking fikk en enorm mulighet i det 90. minutt, men Anders Kristiansen vartet opp med en god redning og holdt unna.
Med en tett og defensiv holdt Sarpsborg Viking fra eget mål, og selv om det var litt hete følelser mellom lagene i løpet av de fem overtidsminuttene, endte det med tre poeng til gjestene.
– Nå tror jeg gutta har lyst til å gjøre det så godt som mulig. Vi kan godt sette et poengmål på 40 poeng. Nå har vi fem kamper igjen og fem lag bak oss. Det er dem vi skal møte. Det blir tøffe kamper, jeg vet det, men vi har lave skuldrer, sa Bohinen.
Eliteserien
Merker flere LSK-endringer siden ankomsten – vil bygge videre på ny kultur
EN DAG SIDEN
Eliteserien
Takker alle i og rundt LSK etter ny kontrakt: – Lyst til å betale tilbake
EN DAG SIDEN