Mjøndalen - Odd 0-2
I en duell med Birk Risa var Alexander Betten Hansen høyt oppe med beinet. Dommer Tore Hansen mente det kvalifiserte til rødt kort for backen, men ikke alle var enig i det.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
– Jeg ser ikke nok, men det ser litt billig ut. Han har foten høyt, men faen så mye som skal gå imot oss for tiden, sa Lars Olden Larsen i pausen.
21-åringen fikk støtte fra studio i Fotball Direkte.
– Det der går vel ikke. Det der er ikke rødt kort, aldri i verden. Mener du det? meldte Joacim Jonsson i Fotball direkte.
Han får svar av Eline Torneus:
– Er det ikke snakk om å beskytte spillerne, er det ikke det? Jeg mener at hvis du skal få slutt på sånne unødvendigheter med føttene opp i hodehøyde så må du luke dette bort, forklarte Torneus.
Se situasjonen her: (saken fortsetter under videoen)

Utvisning skaper uenighet i Fotball Direkte: – Det er ikke rødt kort

Hovedpersonene selv var begge klare på at det ikke var utvisning.
– Skoen treffer meg i skulderen også stråler det opp i nakken, men jeg har ikke sett den igjen, jeg tror kanskje det er litt strengt med et rødt kort. Begge to går for ballen og han treffer meg i skulderen. Jeg synes ikke det er rødt kort. Mjøndalen blir hardt straffet der, sa Birk Risa etter kampen.
Betten Hansen var tydelig skuffet og var enig i sin motspiller.
– Det er jævla tungt, i dag er det klink feil igjen. Jeg synes jævla synd på gutta som må stå ti mot elleve og må løpe dritten ut av seg, når det er flere dommere som ikke vil oss vel. Vi er en liten klubb og har oddsen mot oss fra før av og nå blir vi dømt bort i hele år. Det er selvfølgelig våre ferdigheter som også skal være bedre, men vi har prøvd å ikke la oss påvirke av det og vi kommer ikke til å gjøre det videre. Men det er karrieren vår da og det er klubb og supportere som lider under dette, så vi er skuffet, forklarte Betten Hansen etter kampen.
Se hva Betten Hansen sier her: (saken fortsetter under videoen)

Betten Hansen etter utvisningen: – Det er klink feil

Kitolano-dobbel

Åtte minutter etter utvisningen kom scoringen. Espen Ruud slo en kort corner til Kitolano, midtbanespilleren tok imot ballen på kanten av sekstenmeteren og dunket ballen i mål bak Sosha Makani.
Så fire minutter før slutt ga William Sell Odd en gavepakke til å avgjøre kampen. Sell prøvde å spille ballen tilbake til Makani, men ga ballen for lite kraft. Innbytter Bilal Njie fikk tak i kula og spilte uselvisk Kitolano på åpent mål. Midtbanespilleren satt sitt andre for kvelden og sørget for 2-0 til Odd.
– Det er stort, jeg pleier ikke å score så ofte. Så det var deilig å sette ett par «kasser», sa tomålsscoreren etter kampen.
Odd-trener Jan Frode Nornes var full av lovord om sin midtbanespiller.
– Han er fantastisk. Han er en duracell-kanin på amfetamin. Han løper og løper, nå får han heldigvis to mål, det fortjener han fordi han har vært helt fantastisk så langt i år. Det er strålende å se på, sa Nornes etter kampen.
Odd vant 2-0. Det betyr at Odd klatrer opp på tredjeplassen, mens Mjøndalen fortsatt holder seg på 14.plass.

Sjette strake tap for Mjøndalen

Det ble nok en gang tap for Mjøndalen, mer korrekt det sjette strake på rad og nå har ikke bruntrøyene vunnet siden 1. juli. Det merkes.
– Det er jævlig tungt, men jeg synes vi gjør mer riktig med ball i dag enn forrige match. Så blir vi redusert til ti mann, så det preger selvfølgelig kampen, sa Sondre Solholm Johansen etter kampen.
– Er det sinne eller resignasjon over gruppa nå?
– Det er overhodet ikke resignasjon. Vi har vist utallige ganger at vi er mer enn gode nok til å slå de fleste lagene i denne divisjonen her. Vi har hatt litt utur og vært litt for dårlige i kampene nå på slutten, men vi er mer enn god nok til å snu den såkalte «kjerringa» her, forklarte Solholm Johansen.
Seks strake tap er Hansen og Mjøndalens verste rekke siden 2006.
– Nå går ting mot oss på alle måter egentlig. Akkurat nå flyter det veldig dårlig for oss, men jeg tror vi skal vise igjen at vi skal holde nivået. Vi har hatt tunge perioder før og det kommer til å snu for Mjøndalen, sa Vegard Hansen etter kampen før han avslutter:
– Vi er det laget som har lidd mest av feile dommeravgjørelser og fått veldig mange avgjørende situasjoner imot oss. Så hvis vi klarer å se bak resultatene så er det ikke bare at vi har vært dårlig.
Se høydepunktene fra kampen her:

Se høydepunktene: Kitolano-dobbel senket Mjøndalen

Slik startet lagene:
Mjøndalen (4-4-1-1): Sosha Makani – Alexander Betten Hansen, Markus Nakkim, Sondre Solholm Johansen, Vetle Dragsnes – Tonny Brochmann, Martin Rønning Ovenstad, Stian Aasmundsen, Lars Olden Larsen – Fredrik Brustad – Shuaibu Ibrahim
Odd (4-3-3): Sondre Rossbach – Espen Ruud, Odin Bjørtuft, Steffen Hagen, Birk Risa – Joshua Kitolano, Kasper Lunding, Vebjørn Hoff – Markus Kaasa, Mushaga Bakenga, Elba Rashani
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43