DRAMMEN (Eurosport.no):
– Lykkes Godset, lykkes vi. Vi skal støtte dem i tykt og tynt, sier Per Arvid Andersen.
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
16/05/2022 PÅ 18:31
Han er styreleder i Blå Magi AS, et uavhengig selskap der aksjonærene skal investere i spillertroppen til Strømsgodset.
Avtalen mellom investeringsselskapet og Strømsgodset Toppfotball ble presentert onsdag ettermiddag.

Trolig unikt i Norge

Tidligere i vår ble det inngått en termineringsavtale mellom Drammenspatriotene AS og Strømsgodset Toppfotball, etter et samarbeid i 15 år. Det kostet Godset ti millioner kroner, noe som ble møtt med lunken mottakelse hos klubbens supportere.
Det viktige for klubben var å ta tilbake kontrollen over drift og sportslige veivalg. Den kontrollen beholder klubben i det nye samarbeidet som ene og alene handler om spillerlogistikken, altså kjøp, salg og fornyelse av kontrakter.
Det er ikke første gang et selskap investerer i spillerne i klubben, men i 2016 la FIFA ned et forbud mot å ha eiendeler i enkeltspillere. NFFs regelverk gir imidlertid en mulighet for en tredjepart, i dette tilfellet Blå Magi AS, å ha andeler i den totale spillerlogistikken.
– Det er en ganske ny modell. Jeg kjenner ikke til noen andre norske klubber som har inngått en slik avtale, sier Ivar Strømsjordet, styreleder i Strømsgodset Toppfotball.

Kjøper seg inn med 10 mill. kroner

Før avtalen trer i kraft, må den bli vedtatt på Strømsgodsets ekstraordinære styremøte og godkjennes av NFF. Partene håper det vil være i orden innen oktober.
Målet til Blå Magi AS er å hente inn 15 millioner kroner i kapital. 10 millioner kroner skal gå til Strømsgodset for å kunne kjøpe en andel i spillerlogistikken til klubben, mens 5 millioner kroner skal gå til spillerkjøp i fremtiden.
Hvis en spiller selges i fremtiden, vil partene dele overskuddet i to, men det skjer etter at Godset har fått en kompensasjon for utviklingen av spillerne.
Avtalen kan sies opp i 2025, men ønsket er et langsiktig samarbeid uten sluttdato. Partene skal jobbe tett sammen, men all beslutningsmyndighet ligger hos den sportslige ledelsen.
– Det gir oss ressurser til ytterligere satsing. Det gir oss muligheter til noe vi er ganske flinke til, nemlig å utvikle unge spillere, men også til å bedre sportslige resultater. Hvis vi får spillerne opp på et høyere nivå, kan vi tjene penger på det. Tjener vi penger, tjener Blå Magi penger, forklarer styreleder Strømsjordet.

Onsdag presenterte Strømsgodset planene under en pressekonferanse.

Foto: Eurosport

– Ønsker å ta Godset til gamle høyder

I disse dager jobber Blå Magi AS med å innhente kapital. En andel koster 250 000 kroner, og ønsket er å selge 60 andeler.
– Det er viktig for oss å skape verdier i Strømsgodset, og dermed også verdier for Blå Magi. Vi ønsker ikke på noen måte at våre investeringer skal være en gave. Det skal være en god forretning, både for investorene og klubben, sier Andersen, styrelederen i Blå Magi AS.
Arbeidet startet i fjor høst. For en klubb som har slitt økonomisk de siste årene, spesielt etter koronaviruset, er håpet at avtalen vil skape stabilitet i økonomien til Godset.
– Vi ønsker å ta Godset til nye høyder, eller gamle høyder for den saks skyld. Dette er veldig spennende, og vi er veldig glade for å ha dette på plass, sier daglig leder Dag Lindseth Andersen.

Interesse fra norske selskaper

I løpet av de siste årene har norske klubber blitt mer og mer avhengige av spillersalg. De normale driftsinntektene strekker ikke til, og dermed er man avhengig av inntektene som kommer ved Europa-spill eller salg, spesielt til utlandet.
– Det må noe ekstra til for å drive en Eliteserie-klubb. Du må ha en inntektskilde i tillegg. Dette er et konsept som jeg håper skal gjøre det for oss, sier Lindseth.
Sportssjef Jostein Flo røper at det er flere utenlandske selskaper som har forhørt seg om mulighetene for å investere i spillerlogistikken til Godset. Klubben hadde derimot et sterkt ønske om lokal forankring, og dermed ble løsningen Blå Magi AS.
– Det gir oss muligheten til å komme oss et hakk opp når det gjelder å hente talenter. Det handler om å hente de beste talentene, bygge dem videre i utviklingsavdeling i Godset og slippe dem til, sier Andersen i Blå Magi AS.
– Vi har alltid gått inn i et overgangsvindu der vi må selge før vi kjøper. Nå kan vi diskutere med Blå Magi om hva vi kan gjøre. Det gir oss litt flere muligheter og forutsigbarhet, slik at vi kan tenke litt mer i forkant, sier Flo.
Sett denne?

Ekspertene lar seg imponere av Godset-kometen: – Han er uredd i alt han gjør

Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 PÅ 17:53
OBOS-ligaen
Sikret årets første seier etter sjansebonanza
18/04/2022 PÅ 15:55