Populære sporter
All sport
Vis alt

Nysigneringen måtte bryte lørdagens trening: – Vi håper at han rekker seriestarten

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 23/05/2020 klokken 18:58 GMT+2

Mohamed Ofkir haltet av lørdagens trening på Sarpsborg stadion. Nå beroliger derimot sportsjef Thomas Berntsen bekymrede sarpinger.

Thomas Berntsen

Foto: Eurosport

Sarpsborg 08 er, som resten av Eliteserie-lagene, godt i gang med forberedelsene til 2020-sesongen.
Tirsdag 16. juni tar sarpingene imot Vålerenga på hjemmebane, i det som blir årets første hovedkamp i Eliteserien. Kampstart er klokken 20:30.

Haltet av lørdagens trening

Alt er derimot ikke helt rosenrødt for de blåkledde fra "Solbyen". Flere sentrale spillere sliter med småskader, og senest på lørdagens trening haltet nysigneringen Mohamed Ofkir av banen. Ifølge Sarpsborg Arbeiderblad, som var først ute med Ofkir-skaden, ble den tildigere LSK-spilleren hjulpet av banen av fysioterapeut Petter Øren.
Sportssjef Thomas Berntsen beroliger derimot 08-supporterne.
– Ikke noe stor greie med Ofkir i dag, og vi håper at han rekker seriestarten, sier han til Eurosport.no.
Også fysioterapeut i Sarpsborg 08 Ole-Martin Ellingsen bekrefter at det foreløpig ikke ser ut til at det er snakk om noe langvarig for Ofkir.
– Foreløpige undersøkelser viser at det ikke er noe alvorlig, men de første to dagene gir en bedre indikasjon. Det er derimot vanskelig å utelukke noe på det nåværende tidspunktet, forklarer Ellingsen til Eurosport.no, og legger til at det skal være snakk om en skade i lyske/hofte-regionen.

Slitasje

I tillegg til at fjorårets Sandefjord-spiller haltet av lørdagens trening, var det flere andre spillere som også var nødt til å ta en pust i bakken.
– Noen av spillerne stod over treningen i dag grunnet slitasje, men ikke noe store greier her heller, forteller Berntsen.
Tidligere denne måneden pådro stopper Jørgen Horn seg et brudd i tåen etter en joggetur i skogen. Sportssjefen er optimistisk, og tror den høyreiste midtstopperen rekker serieåpningen.
– Horn begynner med løpsaktivitet til uken, og bør være tilgjengelig til seriestart, sier Berntsen til Eurosport.no.

– Vi er i rute

Til tross for flere småskader og slitasjer i troppen, er Thomas Berntsen godt fornøyd med spillersituasjonen i Sarpsborg 08.
– Sånne ting forandrer seg fort og mye kan skje fram mot seriestart. Vi mener derimot at vi akkurat nå er i rute med tanke på skadesituasjonen i troppen, sier han.
– Ser dere for dere å hente inn noen nye spillere før seriestarten 16. juni?
– Ingen flere inn, bekrefter Berntsen.
Se hva Mohamed Ofkir sa til Eurosport etter at han hadde signert for Sarpsborg 08.
picture

Ofkir om ny klubb, ny trener og 2020-sesongen

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame