BODØ / OSLO (Discovery):
23-åringen har 37 landskamper og 8 mål for Estland og er flasket opp i Fulhams akademi. Dit kom han fra Levadia Tallinn i 2014, og selv om det ble fem år i England, ble det ingen A-kamper for London-klubben.
For to år siden gikk ferden videre til slovenske Domzale. Der spilte han 42 kamper før han var ferdigspilt der i begynnelsen av september. Nå har han signert en avtale med Glimt ut sesongen, med opsjon på forlengelse.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
Og fra Slovenia har han rett og slett valgt å kjøre bil helt opp til Bodø, sammen med kjæresten.
Discovery har vært i kontakt med Bodø/Glimts medieansvarlige, Niklas Aune Johnsen, som bekrefter historien. Årsaken til at han valgte å kjøre selv, skal rett og slett være at han ønsker å ha med seg bilen.
Da han snakket med Käit til en artikkel på glimt.no onsdag var han i Tyskland. I skrivende stund kjører han gjennom Sverige – som anses som en raskere og strakare veg enn E6 ...
Ifølge NAFs reiseplanlegger tar turen fra Domzale til Bodø 35 timer og 33 minutter, og er 3214 kilometer lang.
– Han kommer vel frem hit i 18-19-tiden i dag, sier Glimt-trener Kjetil Knutsen til Discovery etter treningsøkten dagen derpå, etter en gåsehud-kveld av de sjeldne på Aspmyra torsdag kveld.
Nykommeren er ifølge Knutsen primært indreløper, men kan også bekle den sentrale rollen.
– Han har bra erfaring, og har reist litt rundt. Han har vært i England, blant annet. Han scoret et fantastisk mål mot Belgia, så han har internasjon erfaring. Det er en avtale nå for at han skal få bli litt kjent med oss, og vi litt kjent med ham, men vi ser noe spennende der, sier Knutsen og legger til:
– Han skal få litt tid til å passe inn i vår måte å tenke fotball på og i vår kultur og så videre.
Käit selv beskriver seg selv som en hardtarbeide og rask spiller, som liker å løpe fort og at høyt press passer ham bra. Han mener det er en ære å spille for samme klubb som hans landsmenn Pavel Londak og Alo Bärengrub.
– Etter at vi hørte om klubbens interesse har jeg sett en del kamper. Jeg føler at Glimt passer meg perfekt. Det er høy intensitet, godt tempo og en familieklubb jeg kan utvikle meg videre i.
Fikk du med deg denne Rekdal-praten?

Rekdal om nivået i Norge, mentalitet og Drillo: – Vi lo jo av Egil, men ...

Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51