– Dette var et godt steg fremover fra det vi viste mot Sogndal. I dag var det litt mer samhandling og en mye bedre rytme i spillet.
Det sier Molde-trener Erling Moe til Eurosport etter at torsdagens seier over Kristiansund var et faktum.
Eliteserien
Se høydepunktene: Botheim senket Vålerenga
8 TIMER SIDEN

Etterlyste balltempo

Molde så lenge ut til å slite foran mål i innledningen, og det var bortelaget som kom best i gang på et publikumsløst Aker stadion. Minuttet før dommeren blåste til pause, utnyttet en kvikk Flamur Kastrati en feilpasning fra Mattias Moström, før han sendte ballen videre til Bendik Bye. Spissen gjorde ingen feil i duell med keeper Craninx, og satt inn ledermålet for KBK.
Til tross for at moldenserne gikk til pause med 0-1, tok Erling Moe med seg flere positve ting fra innledningen av oppgjøret.
– Vi var ute etter rytmer i bevegelsene, og det synes jeg at jeg så tendenser til allerede fra kampstart. Vi var derimot ikke tydelige nok, og skulle helst sett et enda større balltempo, forteller han til Eurosport.

Frisparkfinesse

I den andre omgangen viste Molde hvorfor de blir å regne med i toppen av årets sesong. Først satt tidligere Start-spiller Tobias Christensen inn utlikningen etter drøye tre minutter av den andre omgangen, før en frisparkspesialist virkelig viste seg fram igjen foran trenerapparatet.
Erik Ulland Andersen var endelig tilbake på banen, etter skaden han pådro seg i fjor, og da han selv ble felt på vei gjennom var han ikke vond å be. Andersen tok frisparket selv, og skjøt rett i mål fra drøye 25 meter.
– Det er ekstra artig at Ulland får det målet i dag. Såvidt jeg husker har han ikke spilt en kamp siden mai i fjor, så det smakte godt - både for han og oss, sier en godt fornøyd Erling Moe.

– Evighetsmaskin

Spiss Leke James kom ikke på scoringslisten i dag, men Molde viste altså at de også har andre målgarantister i laget. I tillegg til Tobias Christensen og Erik Ulland Andersen, scoret Erling Knudtzon og Marcus Holmgren Pedersen mål for moldenserne.
Spesielt sistnevnte, som ble hentet fra Tromsø før sesongen, har imponert Molde-sjefen i løpet av vinteren.
– Homgren Pedersen er en evighetsmaskin, så det er veldig gøy å se utviklingen hans, forteller Moe.
En litt treig start til tross; Erling Moe tar mye positivt ut fra dagens seier over naboen fra nordmøre.
– Det viktigste er at vi ser progresjon fra forrige gang, og det så vi i dag. En god del positivt, samtidig som vi fortsatt har litt å jobbe med før sesongstarten, innrømmer Moe, og legger til at han nå ser framover mot treningskampen mot Brann 8. juni.
Sett denne?

Spår hvilke lag som ligger i toppen etter syv serierunder

Eliteserien
Vecchia-dobbel da Eggen ble hedret på Lerkendal
9 TIMER SIDEN
Eliteserien
To selvmål da Brann slo KBK
9 TIMER SIDEN