Onsdag opplyste Norges Fotballforbund (NFF) at Aalesund Fotballklubb dømmes til å måtte spille neste hjemmekamp uten tilskuere og betale en bot på 10.000 kroner. I tillegg må klubbben henge opp et #STOPPrasisme-banner på Color Line stadion.
Eliteserien
Kandidat årets mål: Thomas Lehne Olsen
7 TIMER SIDEN
Samme dag gikk Sør-Øst politidistrikt ut med en pressemelding, der de opplyste om at vakten som kom med rasistiske tilrop til Vålerenga-spiller Ousmane Camara på Sandefjord stadion 18. oktober må betale et forelegg på 25. 000 kroner.
Forelegget til mannen i Sandefjord er blitt ilagt av Sør-Øst politidistrikt, og doms- og sanksjonsutvalget i NFF har ingenting med boten på 25.000 kroner å gjøre. Det forklarer lederen for utvalget Halvor Frihagen til Eurosport.no:
– Vi forholder oss ikke til politiets behandling av sakene. Vi ser kun på det idrettrettslige og på fotballens regelverk. Om politiet ønsker å ta opp en sak ved siden av oss, så er det helt opp til politiet, forklarer Halvor Frihagen over telefon.
– Vet du om saken i Sandefjord kommer til å bli behandlet i doms- og sanksjonsutvalget til NFF?
– Mye mulig, men det vet jeg ingenting om enda. Det er først og fremst opp til påtalenemda i NFF, svarer Frihagen.
Halvor Frihagen legger samtidig til at om saken i Sandefjord blir behandlet i doms- og sanksjonsutvalget, er sjansene små for at de kommer til å legge politiets beslutning til grunn ved en eventuell straff.
I slutten av oktober dukket det opp en tredje rasisme-episode i Eliteserien, da Sandefjord-spiller Brice Wembangomo ble raseheteset på Sparebanken Sør Arena underveis i oppgjøret mot Start. Det er fortsatt uklart om denne rasismehendelsen også skal bli behandlet i doms- og sanksjonsutvalget til NFF, slik som hendelsen i Ålesund nå ble.
PS: AaFK har selv utestengt supporteren som kom med rasisistiske tilrop til KBK-spiller Amahl Pellegrino ut 2021-sesongen. Sandefjord fotball bestemte også raskt etter rasismehendelsen mot Ousmane Camara at vakten utestenges fra stadion på livsstid. IK Start har også besluttet å utestenge supporteren som rasehetset SF-spiller Brice Wembangomo, men i 60 kamper.
Like etter rasismehendelsen på Sandefjord stadion uttalte altså daglig leder i klubben Espen Bugge Pettersen at mannen er utestengt fra arenaen på livsstid. Se hva han sa til Eurosport etter kampen her.

– Han kommer aldri inn på stadion i min levetid i klubben

Eliteserien
Dette er årets mål i Eliteserien og OBOS-ligaen
7 TIMER SIDEN
Eliteserien
En av ekspertene vraker Ohi på sitt «Årets lag»: – Kan nesten trekke lodd
9 TIMER SIDEN