Brann - Vålerenga: 1-2
Et svært presset Brann-lag som kom fra et tap mot Strømsgodset, tok lørdag imot Vålerenga i den 12. Eliteserie-runden. Tre straffesituasjoner skulle prege mye av kampen, men det var Vålerenga som tok med seg tre poeng.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Brann-trener Lars Arne Nilsen forlot Stadion rett etter kampen uten å snakke med pressen. Eurosport har prøvd å ta kontakt med treneren, men har foreløpig ikke fått noe svar.
Brann står nå uten seier på de siste fem kampene.
– Det er vanskelig å sette ord på det egentlig. Jeg føler vi har noe å bevise her utpå og at vi er villig til å ofte alt for klubben. Jeg synes vi klarer det ganske bra veldig lenge og vi er full av energi i starten, så ebber det litt ut. Og det er jeg utrolig skuffet over, sa Kristoffer Barmen etter tapet.

– Slagmark i garderoben

Treneren på motsatt benk var derimot strålende fornøyd med å ha sikret seg tre nye poeng.
– Jeg synes den er veldig sterk fordi vi har vært gjennom en veldig tøff uke med to reiser. Vi har over ett døgn mindre restitusjonsdager enn Brann og kommer hit, det så ut som en slagmark i garderoben i pausen og likevel stod gutta på slik som de gjør. Det er fantastisk, sier VIF-trener Dag-Eilev Fagermo og refererer til flere småskader på VIF-spillere.
– Det var deilig. Vi startet litt trått, litt tungt, de første fem minuttene. Så plutselig begynner vi å spille og det blir jo to straffescoringer, men jeg synes vi er klart best. Og vi kan fort score mer. Jeg er veldig fornøyd, sa Bård Finne etter kampen.
Se hva Kristoffer Barmen sa etter kampen her:

Tydelig skuffet Barmen: – Vi prøver, men vi får det ikke til

– Streng straffe

Brann startet friskt og kom til to store mulighet etter kun tre minutter da Gilbert Komsoon fikk avsluttet på mål, men Kristoffer Klaesson avverget det. Daniel Pedersen var på returen, men headingen gikk i stolpen. Brann styrte mye av de første minuttene før scoringen kom.
Etter åtte minutter ble det dømt straffespark til Brann for holding av Ivan Näsberg på Daouda Bamba inne i feltet.
– Jeg synes det er fryktelig strengt dømt av Svein Oddvar Moen, sa Eurosport-ekspert Tor Ole Skullerud om situasjonen.
Kristoffer Barmen tok straffen som satte den iskaldt i høyre hjørne og sikret ledelse til hjemmelaget.
Se situasjonen her. Saken fortsetter under:

Her får Brann straffe etter åtte minutter: – Fryktelig strengt dømt

Men etter 30 minutter var kampens andre straffe et faktum. Aron Dønnum skjøt ballen i hånden til Brann-spiller Robert Taylor. Bård Finne tok straffen og satte inn utligningen. Dermed var lagene like langt da det ble blåst etter 45 minutter. Finne var fornøyd med scoringen i pausen.
– Det var deilig. Vi starter litt trøblete, litt strekk i oss defensivt. Så kommer vi mer og mer med, så får vi litt muligheter og får en straffesituasjon. 1-1 er greit, så skal vi ut og gå ett knepp opp i andre, sa han.
– Jeg synes tenningen er mye bedre enn det vi har hatt. Vi mangler litt på finspillet, men likevel føler jeg gutta er på der ute og at vi virkelig har lyst til dette her. Det er hvert fall et stort steg i riktig retning, sa Branns målscorer Kristoffer Barmen i pausen.
Her kan du se scoringen til Vålerenga. Saken fortsetter under:

Dagens andre straffe i Bergen – treffer armen til Brann-spilleren

Startet med ny straffe

Andre omgang startet på verst tenktelige vis for Brann. Kun sekunder var gått før Ruben Kristiansen felte Matthías Vilhjálmsson innenfor 16-meteren og det ble dømt straffe. Igjen. Kampens tredje straffe var det Finne som tok og også denne gang satte han den i mål.
Se straffesituasjon nummer tre her:

Straffe-show på Brann stadion – her dømmer han dagens tredje

Flere mål ble det ikke og Vålerenga vant 2-1 og klatret opp på en tredjeplass. Mens nedturen fortsetter for Brann og Lars Arne Nilsen. Laget ligger på en åttendeplass med 15 poeng.
– Lars Arne Nilsen setter seg fortvilet ned på benken. Krisen i Brann er et faktum. Dette var kampen de ikke kunne tape, sa Eurosports Kenneth Fredheim etter tapet.
Neste kamp for Brann er borte mot Molde 10. august klokken 20.30, mens Vålerenga møter Bodø/Glimt 8. august klokken 18.00.
Fikk du med deg denne?

Tomålsscoreren: – Jeg synes vi er klart best

Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38