Bodø/Glimt - Sarpsborg 08 2-1
– Vi møter noe som potensielt er seriemesterne i år, sa Sarpsborg 08-stopper Jørgen Horn etter at sarpingene gikk på årets fjerde tap i Eliteserien.
Eliteserien
Ekspertens tordentale: – Leverer på et så skrekkelig nivå at jeg blir flau
14/10/2022 KLOKKEN 19:38
Indreløper Ulrik Saltnes ble den store helten for Bodø/Glimt på Aspmyra søndag kveld. Mannen fra Brønnøysund satt inn den avgjørende nettkjenningen en halvtime før full tid, og etter kampen innrømmet 27-åringen at gjestene gjorde det vanskelig for de helgule gjennom store deler av oppgjøret.
– Vi er veldig fornøyde med tre poeng, men prestasjonsmessig er vi ganske dårlige i dag. De ligger lavt gjennom store deler av kampen, så det var vanskelig å bryte dem ned, sa matchvinneren til Eurosport.
Se hele intervjuet med Ulrik Saltnes her. Saken fortsetter etter videoen.

– Prestasjonsmessig er vi ganske dårlige i dag

Keepertabbe

Med de velkjente tonene til Elias Blixs «Barndomsminne frå Nordland» og et strålende nordnorsk solskinn, var det lite å si på rammene før topplaget Bodø/Glimt tok i mot et Sarpsborg 08 i motsatt ende på tabellen.
Et banner med "Kjetil Knutsen er en bodømann" vaiet i vinden fra Glimt sine tilskuere på supportertribunen, noe som kunne tolkes som et stikk i retning Rosenborg, etter at den trofaste 4-3-3-treneren har vært nevnt som en flere kandidater som Hornelands erstatter på Lerkendal.
Det var de helgule fra Bodø som oppskriftmessig tok styringen fra første fløytesignal. Med opp mot 80 prosent ballinnehav i innledningen hadde Kjetil Knutsens mannskap god kontroll på de tilreisende sarpingene.
Se høydepunktene fra kampen her. Saken fortsetter under saken.

Se høydepunktene: Bodø/Glimt - Sarpsborg 08 2-1

Til tross for at den tilslørte trioen på topp for Bodø/Glimt ikke kom til de aller største sjansene i løpet av innledningen, var det nettopp de høytflygende nordlendingene som tok føringen på Aspmyra.
Høyreback Alfons Sampstead la et enkelt innlegg inn i boksen til David Mitov-Nilsson, men på smått utrolig vis klarte ikke svensken å holde ballen i fast grep. Kasper Junker kunne enkelt sende ballen videre til angrepskollega Jens Petter Hauge, som kontant sendte Glimt i ledelsen på Aspmyra.

Saltnes matchvinner

Bodø/Glimt er det første laget i historien – siden 1963 – som har scoret så mange som 13 mål på de første tre kampene i Eliteserien.
Fem innslupne var også fasit før oppgjøret mot Sarpsborg 08, men fem skulle bli til seks etter 54 minutter spilt i Bodø. Innbytter Ole Jørgen Halvorsen utliknet etter en retur fra en corner, og den tidligere Glimt-spilleren ga en solbrun Mikael Stahre en ørliten opptur i nord.
Oppturen skulle vare i ganske nøyaktig fire minutter, før Glimt igjen gjenerobret ledelsen. Ulrik Saltnes fikk en strålende pasning fra Fredrik Andre Bjørkan på kanten av sekstenmeteren, og mannen fra Brønnøysund sendte nok en gang de 200 gulkledde tilskuerne på tribunen til himmels.
Flere scoringer ble det ikke, og Bodø/Glimt kunne nok en gang innta tabelltoppen i årets Eliteserie. For Sarpsborg 08 sin del fortsetter marerittstarten, og Mikael Stahres mannskap venter fortsatt på sin første ligaseier i 2020.

Slik stilte lagene

Bodø/Glimt (4-3-3): Smits - Sampstead, Moe, Lode, Bjørkan - Fet, Berg, Saltnes - Zinckernagel, Junker, Hauge
Sarpsborg 08 (3-4-3): Mitov-Nilsson - Horn, Utvik, Ødegaard - Bojang, Saletros, Vetti, Thomassen - Strand Larsen, Lindseth, Soltvedt
Jørgen Horn var ikke en fornøyd mann etter søndagens tap for Glimt. Se hva midtstopperen sa til Eurosport etter kamp her.

Horn etter sesongens fjerde strake tap: – Vi møter årets potensielle seriemestere i dag

UEFA Europa League
Ekspertens dom etter Glimt-tapet: – Uvanlig svak til han å være
13/10/2022 KLOKKEN 18:50
UEFA Europa League
Glimt imponerte mot Arsenals stjernegalleri: – Får litt dårlig betalt
13/10/2022 KLOKKEN 18:36