Bodø/Glimt - Odd 1-1
– Vi visste vi møtte et ultradefensivt lag og de scoret dessverre på det ene langskuddet de hadde. Vi var ikke dyktige nok til å bryte gjennom. De har så og si hele laget innenfor 16-meteren, og da er vi nødt til å flytte dem sidelengs. Men vi klarte det ikke i tilfredsstillende grad, sa Ulrik Saltnes til Discovery etter kampen.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
Odd kom til Aspmyra med en del baklengsmål i sekken etter de siste bortekampene, og Jan Frode Nornes gjorde noen tøffe avgjørelser før møtet med serielederen.
Sondre Rossbach har voktet Odd-buret fast siden 2015 når han har vært tilgjengelig, men denne gangen var han henvist til benken.
Inn kom en 22 år gammel Eliteserie-debutant i Leopold Wahlstedt.
– Leo har vært veldig god over en lengre periode, stått godt i PostNord og hatt en flott utvikling. Nå følte jeg tiden var inne for å prøve ham og han fortjener å få sjansen, sa Nornes til Discovery før kampen - en kamp han omtalte som uhyre vanskelig mot en gullkandidat, der de må slutte å stå med lua i hånda som de har gjort litt i det siste.
Han satte også inn Flamur Kastrati fra start, for å bidra med energi og kampviljen han etterlyste.
– Vi viser mentalitet i gruppa og at vi vil. Vi møter et jævlig bra lag og motstander i dag. Det er ikke verdens fineste fotball, men vi er her for å ta poeng, og det gjør vi med mentalitet og disiplin, sier Flamur Kastrati.
(Artikkelen fortsetter under):

Avviser lattermildt at han får Mourino som nytt kallenavn nå

Den første omgangen besto stort sett av at Bodø/Glimt hadde ballen og forsøkte å trenge seg gjennom Odds kompakte forsvarsmur mens gjestene kontret, men målet kom etter et innlegg etter drøye halvtimen.
Glimt rullet over fra venstre til høyre og ballen havnet etter hvert hos Hugo Vetlesen, som slo inn foran mål der Ulrik Saltnes ventet. Han steg til værs og stanget ballen i nettet foran en Wahlstedt på halvdistanse.
Bare to minutter senere leverte imidlertid den unge svenske målvakten en sterk redning da han hindret at Glimt doblet ledelsen.
Og utligningen kom med et skikkelig prosjektil fra Sander Svendsen etter 39 minutter, da han fikk drømmetreff etter en corner. Han dunket til og kula føk, via Amahl Pellegrino, rett inn i nettmaskene bak en sjanseløs Nikita Haikin.
– Jeg er veldig glad for å reise hjem med ett poeng. Vi møter et topplag i Norge på deres hjemmebane, og ett poeng er jeg mer enn veldig godt fornøyd med, for å si det rett ut, sa Nornes etter kampen.
(Artikkelen fortsetter under):

– Det er ikke vits å klage på motstanderen, vi må se på oss selv

Han forteller at de etter å ha sluppet inn altfor mange mål har hatt fokus på nettopp det den siste tiden, og mener de var solide i det defensive.
– Bodø/Glimt har ballen mye, men kommer ikke til de helt store sjansene. Det var mentalitet, arbeidsmoral og disiplin, og hvis den kan ligge i bånn skal vi bli vanskelige å slå, sier han og tilføyer:
– Odd pleier ikke å spille på den måten, men vi tok litt hensyn til motstanderen med en litt forsiktig strategi, og lyktes med det, men vi ble også spilt lave. Jeg tror de fleste som følger med i Fotball-Norge ser at Odd er et lag som ønsker å angripe, og det gjør vi stort sett i hver eneste kamp, men det er lov å ta litt hensyn når vi har hatt dårligere resultater på bortebane, og spesielt mot Glimt på bortebane. Men det blir ikke lavt press mot Lillestrøm lørdag, det kan jeg love, sier Nornes med et smil.
Derfor avviser han lattermildt at «Mourinho» blir et potensielt kallenavn.
– Jeg tror ikke jeg skal ha det navnet, men i dag parkerte vi bussen i perioder, og de parkerte oss der der også fordi de er så gode. Jeg er meget happy med måten vi opptrer på det. Det er jeg veldig stolt av, og er vi litt skarpere tar vi også med oss tre poeng.
(Artikkelen fortsetter under):

Sjekk denne kanonkulen: – Han får drømmetreff

Og der Nornes var fornøyd med disiplinen defensivt, var Kjetil Knutsen ditto lite fornøyd med sitt lags angrepsspill til pause.
– Det er for mange som står og ser på at andre skal ordne det. For lite bevegelse og råskap, og for få signalspillere,sa Glimt-treneren før 2. omgang.
I den andre omgangen kunne begge lag sørget for nye oppføringer i målprotokollen, som da Ola Solbakken dro seg inn og skjøt over fra 18 meter og da Erik Botheim dukket opp og avsluttet like utenfor fra ti meter, eller da Sander Svendsen ikke fikk like godt treff som i førsteomgangen etter 58 minutter og da Joshua Kitolano lobbet ballen i oversiden av tverrliggeren fra 18 meter.
På tampen kunne også Odd tatt med seg alle de tre poengene hjem da innbytter Tobias Lauritsen ble servert av Wallem, men selv om han fikk heade ganske upresset satte han ballen rett på Haikin som reddet enkelt.
Se høydepunktene her:

Se høydepunktene: Svendsen-suser sikret Odd-poeng på Aspmyra

Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51