Fotball
Eliteserien

NISO-lederen om delvis permitterte spillere i organisert trening: – Det meste vil være i grenseland

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Joachim Walltin

Foto: Scanpix

AvGunnhild Toldnes
31/03/2020 på 20:32 | Oppdatert 31/03/2020 på 20:32

For NISO-leder Joachim Walltin har det vært en travel dag i telefon med både usikre spillere og klubbledere, som ønsket en klarhet i hva som egentlig var lov.

Det hele begynte etter at den nye korrigeringen fra NTF om organisert trening kom tirsdag formiddag. Da var det tidvis full forvirring i fotball-Norge.

– Spillere som er permitterte skal ikke delta i organisert trening. Da er du pålagt arbeidsfritak, slik er reglene og her er det ingen tvil, slår han først og fremst fast.

Eliteserien

Åpner for alle norske klubber: – Hadde ikke vært i tvil om å hente Forren

FOR 11 TIMAR SIDAN

– Når det gjelder de som er prosentvis permittert, som for eksempel i Odd, er det en egen «case». Viking var også det, men de har trukket sine permitteringer tilbake. For å ta Odd har vi ikke noe fasitsvar her enda. Men du kan ikke gi spillerne full instruks som normalt, når de er delvis permittert. Det meste her vil være litt i grenseland, fortsetter Walltin.

NISO-lederen opplyser at de så raskt de er klare, vil komme med ny informasjon til medlemmene sine, som en respons på det nye vedtaket fra NTF.

Les også: Lidahl med krass Twitter-kritikk mot NTF

Overtramp

FKH er en av klubbene som har permittert sine spillere 100%. Tidligere i dag fortalte VG om at sportslig leder Eirik Opedal hadde sendt ut meldinger til spillerne om at de kunne dele seg inn i grupper og trene sammen om de ønsket det. Det mener Walltin er et overtramp.

– Da bryter du instruksen fra arbeidstilsynet. Du kan ikke oppfordre til å trene frivillig samlet. Det er vi klar på til spillerne våre om at de ikke skal godta. Nå modererte klubben seg, men jeg tror det egner seg svært dårlig å være kreativ her. Er det behov for permitteringer, må du også respektere reglene, slår Walltin fast.

Han opplever samtidig at den nye instruksen fra NTF ikke var godt nok forankret hos alle klubbene før den ble sendt ut tidlig tirsdag, slik nettopp Lidahl bekreftet overfor Eurosport.

Mer støy

– Jeg skulle ønske vi kunne ventet til alle var mer samkjørte. Det er det åpenbart at de ikke har vært, når du ser reaksjonene i dag. Det er klubbledere som ringer oss og spør hva som gjelder. Da er det ikke forankret skikkelig, og nå blir det mer støy, usikkerhet og konflikter i stedet for at vi står samlet, mener Walltin.

– Vi har snakket med NTF i dag og spurt dem om dette. Informasjonen skal ha gått ut til alle, men det har vært ganske tydelige uttalelser fra enkelte nå, som tilsier at ikke alle stod bak dette. Det hadde vært å foretrekke. Idretten må ikke pushe grenser og heve seg over reglene for samfunnet ellers. Barnehager og skoler og det meste er stengt ned til over påske.

– Jeg forstår at det er en konkurransesituasjon mellom klubbene, men dette er en unntakssituasjon for hele samfunnet. Vi hadde tjent på å dempe konfliktnivået og skadevirkningene. Akkurat nå føler jeg det motsatte skjer, avslutter NISO-lederen.

Sett denne?

Spektakulær historie om hans beste signering – endte med å skrike til Steve Bruce

00:06:37

Eliteserien

Supporterleder trekker seg etter Forren-exit

FOR 12 TIMAR SIDAN
Eliteserien

Forren ferdig i Molde – vil rydde opp og behandles for spilleproblemene

FOR 14 TIMAR SIDAN
Relatert
FotballEliteserien
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Siste nytt

Fotball

Mulig Søderlund-debut 14. juni – svensk fotball fikk klarsignal

FOR 12 MINUTT SIDAN

Siste videoer

Eliteserien

Sjekk VIF-guttas elleville søppelbøtte-triks

00:00:49

Mest populært

Bryting

OL-heltens mørke år – skulle ta overdose heroin

I GÅR PÅ 18:00
Vis mer