Det hele begynte etter at den nye korrigeringen fra NTF om organisert trening kom tirsdag formiddag. Da var det tidvis full forvirring i fotball-Norge.
– Spillere som er permitterte skal ikke delta i organisert trening. Da er du pålagt arbeidsfritak, slik er reglene og her er det ingen tvil, slår han først og fremst fast.
– Når det gjelder de som er prosentvis permittert, som for eksempel i Odd, er det en egen «case». Viking var også det, men de har trukket sine permitteringer tilbake. For å ta Odd har vi ikke noe fasitsvar her enda. Men du kan ikke gi spillerne full instruks som normalt, når de er delvis permittert. Det meste her vil være litt i grenseland, fortsetter Walltin.
Eliteserien
Forlater RBK etter syv år – klar for Glimt: – Jeg føler meg ønsket
I GÅR PÅ 13:59
NISO-lederen opplyser at de så raskt de er klare, vil komme med ny informasjon til medlemmene sine, som en respons på det nye vedtaket fra NTF.
Les også: Lidahl med krass Twitter-kritikk mot NTF

Overtramp

FKH er en av klubbene som har permittert sine spillere 100%. Tidligere i dag fortalte VG om at sportslig leder Eirik Opedal hadde sendt ut meldinger til spillerne om at de kunne dele seg inn i grupper og trene sammen om de ønsket det. Det mener Walltin er et overtramp.
– Da bryter du instruksen fra arbeidstilsynet. Du kan ikke oppfordre til å trene frivillig samlet. Det er vi klar på til spillerne våre om at de ikke skal godta. Nå modererte klubben seg, men jeg tror det egner seg svært dårlig å være kreativ her. Er det behov for permitteringer, må du også respektere reglene, slår Walltin fast.
Han opplever samtidig at den nye instruksen fra NTF ikke var godt nok forankret hos alle klubbene før den ble sendt ut tidlig tirsdag, slik nettopp Lidahl bekreftet overfor Eurosport.

Mer støy

– Jeg skulle ønske vi kunne ventet til alle var mer samkjørte. Det er det åpenbart at de ikke har vært, når du ser reaksjonene i dag. Det er klubbledere som ringer oss og spør hva som gjelder. Da er det ikke forankret skikkelig, og nå blir det mer støy, usikkerhet og konflikter i stedet for at vi står samlet, mener Walltin.
– Vi har snakket med NTF i dag og spurt dem om dette. Informasjonen skal ha gått ut til alle, men det har vært ganske tydelige uttalelser fra enkelte nå, som tilsier at ikke alle stod bak dette. Det hadde vært å foretrekke. Idretten må ikke pushe grenser og heve seg over reglene for samfunnet ellers. Barnehager og skoler og det meste er stengt ned til over påske.
– Jeg forstår at det er en konkurransesituasjon mellom klubbene, men dette er en unntakssituasjon for hele samfunnet. Vi hadde tjent på å dempe konfliktnivået og skadevirkningene. Akkurat nå føler jeg det motsatte skjer, avslutter NISO-lederen.
Sett denne?

Spektakulær historie om hans beste signering – endte med å skrike til Steve Bruce

Eliteserien
Discovery erfarer: RBK-keeper presenteres for Bodø/Glimt mandag
I GÅR PÅ 11:25
Eliteserien
Se høydepunktene: Uavgjort mellom Sandefjord og Tromsø etter sen scoring
I GÅR PÅ 19:32