– Det er jo et eventyr jeg har fått lov til å være med på, Brann har alltid vært min klubb. Jeg kommer jo fra en øy rett utenfor Bergen, Sotra. Det er jo stril og bergensere, og å få komme inn til Bergen og få trene Brann var liksom helt uvirkelig. Det har vært et eventyr og jeg er rett og slett veldig takknemlig for de årene jeg har fått være der.
Slik oppsummerer Lars Arne Nilsen tiden sin som Brann-trener i Eurosports sending søndag kveld, etter at det mandag forrige uke ble bekreftet at han er ferdig i klubben etter fem år. Lørdag ble Kåre Ingebrigtsen presentert som ny Brann-trener.
Eliteserien
Skeptisk til Rosenborgs «plan B»: – Gambling på høyt nivå
16 MINUTTER SIDEN
Nilsens siste kamp ble mot Vålerenga, hvor han etter kampslutt dro rett hjem uten å snakke med pressen. Noe han også senere beklaget.
– Jeg har ingen konflikter, ingen uoverensstemmelser med noen, så det er greit. Tiden min var ute og jeg fikk ganske tøffe krav før sesongen og det klarte ikke jeg å gjennomføre rett og slett. Det ble for tøft, forteller han til Eurosport.
Se hele praten med Lars Arne Nilsen her:

Nilsen om Ingebrigtsen-ansettelsen: – Gleder meg til å følge med

– Brann har større ambisjoner

Nilsen kom inn da det var full krise i Brann med svake resultater på nivå to i 2015. Han førte laget tilbake til Eliteserien og rett til sølv i 2016. Deretter ble det en femteplass i 2017, før 2018-sesongen hvor Brann var med å kjempet i toppen og endte på bronseplass.
Etter en svak avslutning på fjorårssesongen med en niendeplass, var det allerede da murring rundt klubben, men styret valgte da å stilte seg bak Nilsen og gav ham fornyet tillit. På spørsmål om han burde gitt seg i fjor, svarer han:
– Det er vanskelig å si. Vi hadde en tøff høst, men vi har jo skiftet ut laget. Halve laget er jo nytt i år og vi har begynt på nytt igjen. Det var en del spillere som forsvant ut og vi har fått inn noen veldig bra gutter. Vi har en fantastisk gjeng i garderoben, vi hadde, det har vi fremdeles. Jeg sier «vi» ennå, er liksom ikke ferdig med det, smiler han og fortsetter:
– Men det er en nydelig gjeng der nå og det er klart vi er en gjeng som har jobbet sammen, det er jo ikke meg, det er jo sjette året vårt nå. Det er jo en gjeng som har vært sammen hele veien og vi vet hvor vi var og hvor vi er nå. Jeg føler på en måte jeg har gjort noe riktig når de velger å ta meg bort når vi ligger på øvre halvdel. Da har Brann større ambisjoner, da ønsker de å ta det siste steget og det håper jeg at de klarer, men det blir uten meg.

– Knalltøffe krav

Flere av kravene som Brann-trener var å spille mer offensiv og underholdende fotball, bruke unge spillere og få laget til å kjempe i toppen.
– Føler du at kravene er reelle i Bergen?
– Det er sånn det er. Brann vil ta det siste steget og det de tydeligvis mener er at det å skifte trener er det som er det som skal til. Kåre har merittene, han har vært med på dette her før, så tanken der er at han skal ta dem det siste steget. Det er kun historien som vil vise om det er det som er riktig eller ikke, sier Nilsen og legger til:
– Det var knalltøffe krav som jeg ikke klarte å overholde rett og slett. Det som gjør at det er lettere å komme seg ut av det, det er at jeg føler jeg hadde gutta med meg og jeg hadde trenerteamet. Det var god stemning i garderoben, vi jobbet veldig godt sammen. Jeg hadde ingen problemer egentlig, det var det at vi hadde en periode der det var lite energi og vi kom inn i en periode hvor vi hadde mye stang ut.
Sesongen startet med seier mot Haugesund og Viking, før det ble uavgjort mot Aalesund og tap mot Rosenborg. Deretter ble det seier mot Sarpsborg 08 borte før 5-0-skrellen mot Bodø/Glimt i runde seks. Etter seieren mot Sandefjord i runde syv, forteller Nilsen at det «buttet litt».
– Vi mistet litt trøkket og energien de siste fire ukene egentlig. Det er egentlig det som var motgangen og det var nok til at styret velger å bytte trener og det respekterer jeg, sier han.
Se intervjuet med Nilsen etter pressekonferansen. Saken fortsetter under:

– Det er trist

Råd til Ingebrigtsen

Mandag er det assistenttrener Robert Hauge som leder laget mot Molde, men til uken er Ingebrigtsen klar for å starte jobben som ny Brann-trener.
– Jeg har ikke lyst til å gi noen råd til Kåre, han vet nok hvordan han skal gjøre dette selv. Men jeg kjenner jo byen og det er en by som har voldsomt engasjement og det er et enormt potensiale. Så det er en fantastisk by å være fotballtrener i, hvis du lykkes, forteller Lars Arne Nilsen.
Han beskriver også den store forskjellen på når det går bra og når det går dårlig.
– Det er himmel eller helvete. Mitt råd til han er egentlig bare å ikke være med helt opp når det går bra og ikke helt ned i grøften når det går dårlig. Han kommer inn med energi og humør og det kan hende det er det gutta trenger nå for å komme seg ut av den litt tunge perioden vi har hatt. Så jeg gleder meg til å følge meg og tror det kommer til å bli veldig bra, sier Nilsen.
I sitt første intervju som Brann-trener var Kåre Ingebrigtsen klar på at han kommer for å ta titler med Brann.
– Det er det som gjør meg litt glad, for jeg vet hvor vi var når vi begynte for fem-seks år siden. Da var vi på vei ned på nivå 3, og nå er vi på øvre halvdel. Klubben vil ta neste steg og han har lyst til det. Og da må han få muligheten til det og det krever jo litt av klubben også. Det er ikke bare å gå inn å si det, det må også skje en del ting. Forutsetningene hans må jo bli deretter, det regner jeg med at han får i og med at de går til det steget de har gjort.
Se intervjuet med Kåre Ingebrigtsen her:

Første intervju som Brann-trener: – En klubb som har alt

Eliteserien
Krever gressbytte for å bli værende: – Klubben må legge til rette for spillerne
EN TIME SIDEN
Eliteserien
Se høydepunktene: KFUM Oslo videre i høydramatisk Eliteserie-kvalik
12 TIMER SIDEN