– Vi trener i snitt ni ganger i uken. Ja, vi trener hardt og vi trener mye, men det er jeg sikker på at kommer til å bære frukter.
Talen fra Godsets danske trener er krystallklar. Det er vondt, hardt, tøft og brutalt - men treningen skal gjøre Marienlyst til et fort igjen. En rekke doble økter hver uke, lite fri og intense øvelser skal være nøkkelen.
Eliteserien
Se høydepunktene: Tromsø med kruttsterk trepoenger på Åråsen
13 TIMER SIDEN
Eurosport snakker med Godset-leiren midt oppi den diskutabelt hardeste perioden denne vinteren; rett etter 0-5-tapet for Bodø/Glimt.
– Skulle vi holdt 90 minutter mot Glimt, så måtte vi trent helt annerledes i løpet av uken, sier han og hinter til en meget tøff treningsuke.
Også unge Johan Hove, som var den Godset-spilleren med flest minutter den kampen, kan fortelle om det samme:
– Det var en ekstremt hard uke, akkurat den der. Veldig hard. Henrik sa til oss at vi skulle teste ut hvem som holdt ut lengst, rett og slett, kan 19-åringen fortelle.
Se Hove fortelle om treningskjøret her (saken fortsetter under):

Utslitte Godset-spillere etter knalltøff uke: – Skulle se hvem som holdt lengst

– Det «kjøret» her

Hove får spørsmål om hvordan spillerne opplever det hele. Nysignering Niklas Gunnarsson har beskrevet treningene som «det mest intense han har opplevd i Skandinavia». Utenfor laget har enkelte vært kritiske til om man kan trene på seg både skader og kjøre spillerne for hardt.
Sogningen skildrer det som et «kjør».
– Det er en samlet gjeng som drar i samme retning. Samtidig så har folk ulike kropper, så noen sliter mer med småskader og sånn enn andre.
– Men hvis vi fortsetter med dette over tid, og alle kan bli vant til det kjøret her, så tror jeg det kan bli veldig bra, sier han.
Henrik Pedersen er altså mannen bak avgjørelsen om å steppe opp den fysiske påkjenningen en rekke hakk.
– Kan en spillergruppe tåle denne mengden og typen trening over tid?
– Det tror jeg absolutt man kan tåle.
– Jeg kan si at i alle klubbene jeg har vært i, så har vi hatt færre skader ved tøffere treningsprogram. Så jeg er på ingen måte bekymret for det.
Les også: externalSelnæs tilbake i Norge - ser etter ny klubbhttps://www.eurosport.no/fotball/selnaes-tilbake-i-norge-ser-etter-ny-klubb_sto7681840/story.shtmlNone

Intensitet hele tiden

Etter Glimt-kampen ble det klart at backen Prosper Mendy måtte opereres og er ute på ubestemt tid. Det ser dermed ut til å være Jonathan Parr som starter sesongen på venstrebacken til Godset. Samtidig har Ipalibo Jack slitt med en vond stortå, men han skal ikke være langt unna en retur.
Dermed ser det ut til at Godset-treneren har et godt poeng, rent skademessig, til nå. Han utdyper:
– Kunsten er ikke å bare trene hardt. Kunsten er å trene hardt ved å bygge opp. Vi kan ikke trene hardt hver eneste dag eller hver eneste uke, forteller han.
– Nå har vi hatt fire uker med hard trening. Så kommer det en liten dupp, så kan vi kjøre på igjen. Jeg er ikke nervøs for det.
Men uavhengig av om det er en lett eller hard uke - og det er flest av sistnevnte - så er det ett fellestrekk.
– Noen ganger er det hard trening over lengre løp, andre ganger over kortere løp. Men intensiteten er der hele tiden.
Johan Hove tror at treningen på sikt vil gjøre laget bedre rustet for eventuelle slitasjeskader.
– Det er nok større sannsynlighet for skader akkurat nå. Samtidig slipper vi nok litt opp før de viktige kampene begynner, og jeg tror vi har helt andre fysiske forutsetninger ved seriestart.
Klarer Godset å beholde denne mannen?

Linket til «egen» klubb: – Alltid sett for meg å spille for LSK

Eliteserien
Se høydepunktene: Gjenåpningsfest i Drammen – Strømsgodset scoret fem
13 TIMER SIDEN
Eliteserien
Kapteinen uenig med ekspertene: – Der er det stor gutt mot liten gutt
13 TIMER SIDEN