Populære sporter
All sport
Vis alt

Ni spillere med RBK-fortid på tiårets Eliteserie-lag

Eirik Fure

Oppdatert 10/04/2020 klokken 13:14 GMT+2

Eurosports ekspertpanel har etter lange diskusjoner kommet frem til hvilke elleve Eliteserie-spillere som fortjener en plass på tiårets lag.

Rosenborg

Foto: Scanpix

Utgangspunktet er at man må ha spilt minst 50 Eliteserie-kamper. Dermed kan du ikke bare ha herjet i én sesong, men må ha vært der i minst to-tre sesonger.
Noen spillere har vunnet mange troféer over flere år, mens andre har vært bautaer i sine klubber uten nødvendigvis å vinne så mye. Vurderingen kan derfor være vrien, men sammen har panelet kommet frem til et lag.
Petter Bø Tosterud, Joacim Jonsson og Asbjørn Myhre plukket først ut hver sine lag. Til slutt sammenlignet, diskuterte og kverulerte de seg frem til elleve spillere. Kun Vegard Forren og Magnus Wolff Eikrem står uten kamper for RBK.
Under følger dommen med utvalgte kommentarer:

Tiårets lag i Eliteserien (4-4-2)

Keeper: André Hansen - Rosenborg, Odd, Lillestrøm
– Fullstendig udiskutabelt. Han har vært den klart beste keeperen og har i tillegg vært med å vinne en del med Rosenborg. Han var også god i Odd, sier Jonsson.
Høyreback: Jonas Svensson - Rosenborg
– Han hadde flere fantastiske sesonger for RBK og var rett og slett outstanding. Han leverte målpoeng og hadde et fantastisk samarbeid med Pål André Helland blant andre. Han skiller seg godt ut, sier Tosterud.
Midtstopper: Vegard Forren - Molde
– Han har sopt med seg de fire seriemesterskapene Molde har. Han har også vært med på cuptriumfene. De oppholdene i utlandet var så korte at det ikke gikk utover troféfangst eller spill i den norske ligaen, sier Myhre.
Midtstopper: Tore Reginiussen - Rosenborg, Tromsø
– Det er opplagt at han skal med. Han har hatt litt skader gjennom sin karriere, men har prestert på et høyt, stabilt nivå. Han er også norsk landslagsstopper, sier Tosterud.
Venstreback: Birger Meling - Rosenborg, Stabæk
– Man kan si at tiåret er litt splittet i Rosenborg med Dorsin i første del, utenom Skjelvik og noen andre i mellomiden, og Birger Meling i den siste delen. Jeg har landet på sistnevnte som har fått med seg et par av de seriemesterskapene og cupen. Han har også hatt noen strålende kamper når de har spilt i Europa. Det er en morsom historie med Meling om hvordan han trosset beskjedene om at han manglet fysikken og ikke hadde noe i toppfotballen å gjøre. Han har gått en lang og tung vei. Vi har ventet på at han skal bli den neste store eksporten fra Rosenborg, sier Myhre.
(Saken fortsetter under):
picture

Stor kåring av tiårets Eliteserie-lag: En av disse vrakes i forsvaret

Høyrekant: Pål André Helland - Rosenborg
– Han hadde kanskje likt bedre å spille kant i 4-3-3 enn 4-4-2. Kanskje Eliteseriens største profil på 2010-tallet. Der kommer litt av den vurderingen inn i bildet. Han har selvfølgelig variert, men han har vært med i hele perioden med fire strake seriemesterskap. Det var ting på tampen av 2019 hvor vi så at han kan heve spillet sitt også inn på 2020-tallet. Med sin «standing» i Trøndelag og Norges største klubb, så er han med, sier Myhre.
Sentral midtbane: Mike Jensen - Rosenborg
– Ved siden av André Hansen var han kanskje det første navnet da jeg skulle sette en ellever. Har vært en veldig markant spiller i så mange år. Klarte kunststykket å komme seg inn på det danske landslaget med Eliteserie-fotball. Det har ikke skjedd så altfor ofte. Fikk med seg hele den fantastiske perioden under Kåre Ingebrigtsen og litt etter med fire seriemesterskap på rappen, sier Myhre.
Sentral midtbane: Magnus Wolff Eikrem - Molde
– Han var det første navnet da jeg skulle sette midtbanen. Vi har 4-4-2 med to sentrale. Han var for meg klar, selv om jeg vet at han har spilt litt bak spissen i Molde og i en offensiv rolle. Jeg har kategorisert han som en sentral midtbanespiller her. Han har virkelig vært dominerende når Molde har tatt sine mesterskap, sier Jonsson.
Venstrekant: Øyvind Storflor - Ranheim, Strømsgodset
– Jeg vil ha stabiliteten selv. Vi kan diskutere hva som er høyre og venstre side og hvem som skal spille hvor. I 2012 og 2013 (gullsesongen) hadde han ti og tolv målgivende. Han viste toppnivå, at han alltid leverte, ro i spillet, han fikk med seg unggutta, hadde frisparkscoringer, dødballer og finesse. Han er kanskje en type som går litt under radaren. Han leverer ikke de største overskriftene i media, men fortjener en plass på laget, sier Tosterud.
(Saken fortsetter under):
picture

Stor kåring av tiårets Eliteserie-lag: – Lagerbäck hadde vridd seg om han hadde hørt dette

Spiss: Christian Gytkjær - Rosenborg, Haugesund
– Jeg tenker ikke bare på hva han gjorde i Rosenborg. Han var i Haugesund i store deler av karrieren, men også i Sandnes Ulf. Han scoret åtte mål på tolv kamper. 36 mål på 81 kamper i FKH. Det var to lag som ikke holdt til i samme sjikt på tabellen som Rosenborg der man blir litt mer fôret, sier Jonsson.
Spiss: Rade Prica - Rosenborg
– Et herlig målsnitt. I 2010-12 spilte han 76 kamper og scoret 42 mål. Han hadde en del kremmerhus. Han var også god i spillet, sier Jonsson.
Se hvilke andre som var aktuelle her:
picture

Vrakes til tiårets lag i Eliteserien – sjekk hele laget her

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame