Norges Fotballforbund (NFF) opplyser på sine sider at det heller ikke vil være mulig å reise ut av regionen for å gjennomføre treninger eller treningskamper. Disse tiltakene varer fram til 31. januar.
– Vi følger regjeringens anbefalinger og må bare følge situasjonen nøye, sier kommunikasjonssjef Gro Tvedt Andersen i NFF til VG.
Toppfotballen har hatt et særegent unntak fra koronarestriksjonene siden i fjor sommer. Det har de hatt gjennom en egen protokoll.
Eliteserien
Se høydepunktene: Tre kanonkuler da Tromsø slo KBK
14/08/2022 KLOKKEN 18:45
I herrefotballen er det Vålerenga og 1. divisjonslagene KFUM Oslo og Grorud som blir berørt.
På kvinnesiden også rammer VIF sammen med Lyn, Kolbotn og Røa.

Trukket tilbake

Vålerengas kvinnelag besluttet tidligere lørdag å avlyse kommende treningskamper mot Øvrevoll Hosle og Kolbotn. Begge skulle vært spilt i Vallhall i Oslo.
Det ble gjort som en direkte konsekvens av smitteutbruddet av det muterte koronaviruset i Nordre Follo. Det er innført strenge restriksjoner i kommunen og i nabokommunene.
– Tillatelsen vi hadde fått for å spille kampene, er trukket tilbake, forteller Vålerengas sportslig administrator Egil Ødegaard til NTB.

Champions League på trappene

Om to uker skal den regjerende serie- og cupmesteren møte danske Brøndby til 16-delsfinale i Champions League. Det første oppgjøret skal spilles i Norge, mens returkampen går 14. februar.
– Dette er ingen ideell oppladning, men det har vel ingen hatt det siste året. Vi er blitt vant til det, sier Ødegaard.
Daglig leder Hege Jørgensen i Toppfotball Kvinner sier det vil komme mer informasjon i løpet av lørdagen.
– Alle klubber i områdene blir berørt. Vi håper på muligheten for å få gjennomført Champions League, men vi vet for lite på nåværende tidspunkt, skriver Jørgensen i en tekstmelding til NTB.
Kampene mot Brøndby skulle opprinnelig vært spilt i fjor høst. Den gang var det koronatrøbbel hos danskene som førte til en utsettelse.
Bestemmelsene gjelder i følgende 10 kommuner: Enebakk, Frogn, Indre Østfold, Moss, Nesodden, Nordre Follo, Oslo, Vestby, Våler og Ås.
Følgende klubber kan ikke gjennomføre planlagte lags-/fellestreninger og/eller treningskamper:
Eliteserien: Vålerenga
OBOS-ligaen: KFUM og Grorud
PostNord-ligaen: Moss, Vålerenga 2, Skeid, Kjelsås
Toppserien: Vålerenga, Kolbotn og Lyn
1. divisjon kvinner: Røa og Grei Kvinner
(©NTB)
Eliteserien
Se høydepunktene: Jerv slo Lillestrøm etter omdiskutert straffespark
14/08/2022 KLOKKEN 18:44
Eliteserien
Se høydepunktene: Haugesund slo Aalesund etter enormt sjansesløseri
13/08/2022 KLOKKEN 16:33