Populære sporter
All sport
Vis alt

NFF bekrefter: Fryser overgangsvinduet

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 15/03/2021 klokken 17:27 GMT+1

Beslutningen om å utsette seriestarten i toppfotballen gjør at Norges Fotballforbund nå også har endret datoene for når klubbene kan kjøpe og selge spillere.

Kasper Junker jubler etter 1-0-målet mot Rosenborg

Foto: NTB

Tidligere mandag ble det meldt, blant annet fra Bergensavisen, at NFF jobbet med å justere overgangsvinduet. Nå bekrefter forbundet dette på sine nettsider .
Det pågående overgangsvinduet skulle i utgangspunktet være åpent til 7. april, to dager etter den opprinnelig planlagte datoen for seriestart i Eliteserien.
Noen timer før bekreftelsen tikket inn fra NFF, snakket Eurosport med sportssjef i Roseborg Micke Dorsin. Der sa han blant annet at han så positivt på at vinduet flyttes.
– Det er naturlig at det snakkes om å utsette overgangsvinduet når serien starter i mai. Klubbene ønsker jo å gjøre forandringer inn mot seriestarten, sa Dorsin til Eurosport.

Fryser vinduet

Nå er det imidlertid klart at klubbene i toppfotballen i første omgang får kjøpe og selge spillere fram til 24. mars. Deretter fryses vinduet, for så å bli gjenåpnet i en ny periode fra 17. april til 30. april.
Dermed blir de siste to ukene av overgangsvinduet flyttet, slik at de legges i forkant av den nye datoen for oppstart av serien.
Eliteseriestarten er nå besluttet lagt til første helgen i mai.
NFF opplyser at grepet som nå er gjort rundt overgangsvinduet er søkt og godkjent av Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).
Det er forbudet mot treningskamper i toppidretten som har tvunget NFF til å endre datoen for seriestart i både Eliteserien, OBOS-ligaen og Toppserien.

Venter på nytt serieoppsett

I øyeblikket er det usikkert når klubbene kan komme i gang med kampaktivitet. Mandag opplyste fotballforbundets konkurransedirektør Nils Fisketjønn til NTB at en ny versjon av terminlisten trolig vil være klar i løpet av noen få dager.
– Det viktigste er at vi får i gang treningskamper 2. påskedag, sier han.
Både klubbene og NFF har vært tydelige på at det er nødvendig med en oppkjøringsperiode med flere treningskamper før serien kan komme i gang.
Det er ventet at fotballforbundet også vil komme med detaljer denne uken rundt hvordan seriespillet, sluttspill, kvalifiseringsspill og cupen skal gjennomføres.
(©NTB/Eurosport)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame