21. juni i fjor kom sjokkmeldingen om at FK Haugesund-spissen Ibrahima Wadji var tatt i doping. Senegaleseren hadde testet positivt for det forbudte stoffet morfin i forbindelse med Eliteserie-kampen mot Kristiansund den 19. mai, etter at han hadde brukt medisin mot diaré.
Wadji ble utestengt fra kampaktiviteter i 14 måneder fra testtidspunktet, men kunne trene igjen etter 12 måneder. Det betyr med andre ord at det kun er få dager (19. mai) til 25-åringen kan returnere til treningsfeltet.
– Han er for øyeblikket hjemme i Senegal. Vi vil prøve å få han tilbake til Norge, men det er ikke så lett med tanke på reiserestriksjonene der borte. Vi vil likevel gjøre alt for å få ham hjem igjen, sier daglig leder i FKH, John Harald Log, til Eurosport.
Eliteserien
Godset-juvelen skrev ny kontrakt: – Går en lys fremtid i møte
12 TIMER SIDEN
Det var Haugesunds Avis som omtalte saken først om at Wadji sitter koronafast i Senegal.
FKH og Mjøndalen er de eneste klubbene i Eliteserien hvor spillerne er 100 prosent permitterte. Men etter regjeringens melding om at man igjen kan trene organisert med fullkontakt, vil det neppe ta lang tid før spillerne er tilbake på feltet.
– Det må vi først ta med spillerne og klubben. Det er klart vi må åpne for å komme i gang. Når det gjelder hvilken dag vi starter for fullt, må vi ha en prosess på. Det må planlegges nærmere, sier Log.
Men mye tyder på at det vil skje i nærmeste fremtid - snart også inkludert Wadji. Og med seriestart 16. juni, vil senegaleseren også få med seg store deler av kampsesongen. Wadji, som scoret fire ganger på de ti kampene han fikk av fjorårets sesong, kan spille kamper fra 19. juli.
– Hvor viktig er det for dere at han nå får delta i store deler av oppkjøringen samt sesongen?
– Det er klart det er viktig. I tillegg er det veldig kjekt, både for oss og Wadji, sier Log.

Slik reagerte Molde-treneren etter nyhetene om seriestarten

Eliteserien
Bernt oppsummerer: – Kan ikke begynne å påstå at folk lyver
17 TIMER SIDEN
Eliteserien
Trosser kapteinen: – Han kapper av meg hodet om jeg svarer feil, men ...
17 TIMER SIDEN