Det melder klubben selv på sine nettsider.
– Det startet med at han ikke ville være med til kampen mot Haugesund. Det er som alle skjønner ikke bra, og det er ikke sånn vi ønsker at ting skal være. Jeg har hatt dialog med han om dette og foreløpig er det sånn at han trener på egenhånd nå og har et opplegg styrt av klubben, sier sportssjef i Brann, Rune Soltvedt.
Eliteserien
Kandidat årets mål: Thomas Lehne Olsen
5 TIMER SIDEN
Miststopperen har vært en mye benyttet mann i Brann-forsvaret de siste sesongene, men i år er det bare blitt ti kamper på costaricaneren.
Det er ikke blitt mye spilletid etter at Kåre Ingebrigtsen tok over som hovedtrener.
Den forrige kampen han var involvert i, var 1-3-tapet hjemme mot Bodø/Glimt 20. september, da han kom inn fra benken. Forrige gang han startet en kamp, var i det blytunge 5-1-tapet mot Vålerenga på Intility 13.september.
Ole Martin Kolskogen, Vegard Forren og Jon Gudni Fjoluson er blitt foretrukket foran i køen.
Før lørdagens kamp mot Haugesund publiserte Bergens Tidende et intervju med Acosta om situasjonen hans i Brann.
– Det har vært fem veldig fine år i Brann. At det har blitt mindre spilletid i år forholder jeg meg rolig og profesjonelt til. Konkurranse er positivt for laget, og noe jeg liker. Det er selvfølgelig kjedelig at det har gått på bekostning av min spilletid akkurat nå. Jeg må bare jobbe hardt for at det skal snu, sa han til avisen.
33-åringen har kontrakt ut neste sesong.
Brann-trener Kåre Ingebrigtsen sier til BT at han ikke har fått noen forklaring, men at hvis han skal tillate seg å spekulere, så handler det om skuffelse etter laguttaket. På direkte spørsmål fra avisen om han tror Acosta kommer til å spille for Brann igjen, svarte han følgende:
– Nei, det tror jeg ikke.
– Jeg vet at han har en kontrakt som går ut i 2021, og det skal vi forholde oss til på en profesjonell måte som klubb, og så håper vi at han gjør det samme som spiller. Men det er klart, det er spesielt at han ikke ønsket å spille for oss, så da er det noe vi må dykke dypere ned i de neste dagene. I utgangspunktet forholder vi oss til den kontrakten som han har, sier Rune Soltvedt når han blir spurt om det samme.

Bernt oppsummerer: Freddy vikarierer, feilslåtte finter og mote

Eliteserien
Dette er årets mål i Eliteserien og OBOS-ligaen
5 TIMER SIDEN
Eliteserien
En av ekspertene vraker Ohi på sitt «Årets lag»: – Kan nesten trekke lodd
7 TIMER SIDEN