– Vi ble nedringt av folk som skal til EM, typ som Marek Hamsik som gikk til IFK Göteborg. Vi ble også nedringt av spillere som ville hit og gjøre seg varme til EM, men vi ville gjerne ha inn en som kan være her ut sesongen, sier Hareide og forklarer hvorfor de landet på en avtale med Guillermo Molins.
– Kan du gi oss nyss i noen navn?
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
– Du får spørre Micke, det er han som har kontroll på det, flirer Hareide.
– Hvilke avveininger må man gjøre for å vurdere å hente inn en superstjerne på kort kontrakt? Bendtner-sagaen har man jo blanda følelser for her i Trondheim?
– Det skaper jo en viss oppmerksomhet med sånne store navn, men du skal ha med deg en hel tropp og det skal være litt fornuft bak en slik signering også, svarer Hareide.
Sportssjef Mikael Dorsin skriver i en melding til Discovery at han ikke kommer til å nevne navnene til spillerne Rosenborg kunne sikret seg, av respekt for de enkelte. Men:
– Det var en del navn som prøvde å komme inn her, men ingen var aktuelle for oss. Enda flere prøvde å komme inn i svenske klubber, der innreiserestriksjonene ikke er like strenge som her i Norge og kampene er i gang i Allsvenskan, forteller han.

Midtstopperkabalen:

– Dere er ferdig med å handle, men har du en Valsvik eller Serbecic å selge før seriestart?
– Hvis vi slipper Markus ned som stopper så blir jo køen lengre, men det får de nesten styre selv. De er under kontrakt og det tar vi hensyn til. Men det blir mange som kjemper om midtstopperplassen, vedgår Hareide.
– Hvorfor har ingen av dem gått enda, handler det om pris?
– Selvfølgelig, men all den logistikken der får du ta med Micke Dorsin, svarer han.
Heller ikke der er Dorsin særlig snakkesalig.
– Vi har ingenting å melde om Valsvik eller Serbecic.

Flørtet med gamleklubben

Etter det Eurosport kjenner til har både Strømsgodset og Brann kommet med henvendelser på Valsvik, uten å få gjennomslag. Også Stabæk er i markedet for en midtstopper og sportssjef Torgeir Bjarmann står med åpne armer dersom de økonomiske aspektene faller på plass.
Valsvik selv har tidligere uttalt at han gjerne tar en retur til Godset, som han spilte for fra sommeren 2014 til sommeren 2016.
Problemet er lønn. I 2018 stod Valsvik oppført med en skattbar inntekt på om lag 2.5 millioner kroner og han har stadig ett år og sju måneder igjen av kontrakten på Lerkendal. Ingen av de aktuelle Eliteserie-klubbene er i nærheten av å kunne matche lønnspakka han har i Trondheim.
I tilfellene Erik Botheim, Gjermund Åsen og Pål André Helland har RBK vært villige til å finne løsninger, enten ved å terminere kontrakt, utleie eller la gå gratis. Den samme muligheten har tilsynelatende ikke Valsvik fått.
At Valsvik har havnet i skyggenes dal førte til at han i januar gikk knallhardt ut mot egen klubb.
Åge Hareide reagerte kraftig, kalte uttalelsene for illojale og skal ha kalt inn Valsvik på teppet for en alvorsprat. Der skal han ha blitt ettertrykkelig fortalt at slikt ikke aksepteres. I slutten av mars var sist Valsvik snakket om egen situasjon.
Discovery har bedt Rosenborg om et intervju med Gustav Valsvik selv, men foreløpig har det ikke lyktes å få noen kommentar fra ham.
Det er for øvrig Jim Solbakken som representerer Valsvik
Kan denne mannen straffe Rosenborg i år?

Helland om Hareide-praten og muligheten til å slå RBK

Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51