Rosenborg - Vålerenga: 1-1
Begge lag kom med tre poeng i lommen etter seiere i forrige runde. Rosenborg kom fra seier mot Brann i forrige runde, mens Vålerenga kom fra seier mot Viking. Men det var Rosenborg som åpnet scoringskontoen i første omgang da Marius Lundemo satte inn 1-0 med en perlescoring.
Eliteserien
Roser ungutten før ilddåpen i «Norges største kamp»: – Det er imponerende
04/09/2022 KLOKKEN 10:19
I andre omgang var det Vålerengas Ivan Näsberg som utlignet og sørget for ett poeng til VIF.
– Selvfølgelig alltid deilig å ta poeng herfra. Det er ikke ofte vi gjør det for å si det sånn. Alt i alt, så kjemper vi på og fortsetter der vi har vært i det siste. Så det lover godt. Det blir bare bedre og bedre, sa VIF-målscoreren etter kampen.
– Målet ditt da?
– Det er egentlig sjokkerende at de stive hoftene mine kommer helt opp der, men det er deilig å score. Det er ikke så ofte, så jeg skal nyte det, smilte han.
– Jeg er ikke en skuffet trener. Vi gjør en veldig god kamp og det er gledelig for meg som ikke har vært her så lenge å se mye av det jeg ønsker at Vålerenga skal være. Vi forsvarer oss veldig bra, både høyt og lavt, fin variasjon der, bortsett fra på målet, hvor vi kanskje ble litt for baktunge. I tillegg så tar vi tak i ballen og få til et angrepsspill som det skal være, og da skapes det. Alle fasene av spillet begynner å komme og i tillegg så er det en veldig god arbeidsmoral i gruppen. Jeg er veldig hard på det, men det synes jeg vi ser til kreftene tar slutt, sa VIF-trener Dag-Eilev Fagermo til Eurosport etter kampen.
Se intervjuet med Näsberg her. Saken fortsetter under:

– Han er glad i å skryte av seg selv, men denne gangen synes jeg vi skal ha æren

Vakkert mål

Etter 19 minutter satte Rosenborg inn ledelsen. Marius Lundemo fikk ballen via Aron Dønnum og smalt skuddet i krysset fra over 20 meter.
– Stort vakrere enn dette kan det jo ikke gjøres!, utbrøt Eurosports kommentator Kenneth Fredheim.
Målscoreren var fornøyd med perlescoringen, som til pause stod som eneste nettkjenning.
– Jeg kjente det var et godt treff, så gjalt det bare å se om den akkurat duppet ned under tverrligger. Og det gjorde den, så det var godt, sa Lundemo i pausen.
– Ganske nydelig eller?, fikk han spørsmål om og fikk se scoringen igjen.
– Ja, den er god, innrømmet han smilende.
Se scoringen her. Saken fortsetter under:

Drømmetreff sikret RBK-ledelse: – Stort vakrere enn dette kan det ikke gjøres!

Børven-debut og utligning

Torgeir Børven, som ble klar for Rosenborg Deadline Day tirsdag, startet på benken i sin første RBK-kamp. Men etter 62 minutter fikk han Rosenborg-debuten.
Begge lag fortsatte å trykke, men det var til slutt Vålerenga som fikk satt neste scoring. Ivan Näsberg satte ballen i mål på en retur fra corner og dermed stod det 1-1.
Flere mål ble det ikke og det endte med poengdeling på Lerkendal.
– Jeg synes førsteomgangen er ok, bortsettfra de dumme feilene som vi gjør selv. Så sjansene deres i den omgangen er jo rett og slett bare error fra oss. Litt skuffende i andre omgangen at vi ikke klarer å etablere nok spill med ball. Det er det mest skuffende, for vi forsvarer oss egentlig ok, de skaper ikke så veldig mye. Men når vi får tak i ballen, så er vi ikke god nok, sa Rosenborg-trener Trond Henriksen til Eurosport etter kampen.
Se høydepunktene fra kampen her. Saken fortsetter under:

Se høydepunktene: Rosenborg - Vålerenga (1-1)

Fagermo med Børven-ros

Etter kampen kom ogås Fagermo med noen gode ord om Børven etter debuten.
– Han fikk jo ikke gjort så mye i dag på såpass kort tid, så møter han jo et veldig godt midtforsvar. Men det er klart, det er en fantastisk spiller. En fantastisk person. Så det er jo ikke noe tvil om at det er en gutt jeg er veldig glad i og som jeg har veldig troen på. Veldig gøy for Torgeir at han fikk orden på skadene, for han er egentlig kanskje for god til å spille i Eliteserien, sa Fagermo.
– Blir du «cocky» av dette, Torgeir?
– Nei, det er nok smisking. Han vil ha meg til Vålerenga, når jeg forlater Rosenborg en gang, smilte Børven, før han fortsatte å snakke om debuten:
– Det er godt å få det gjort. Det gikk fort i går og en litt småstressende dag, så det var godt å få slappet litt av og få unnagjort mest mulig. Også er det å jobbe hardt videre for tre poeng.
Han var klar på ambisjonen hans med Rosenborg.
– Jeg reiste til Trondheim for å vinne seriegull, cupgull, bli toppscorer i Eliteserien en gang til. I den rekkefølgen, svarte han.
Neste runde tar Vålerenga imot Aalesund hjemme, mens Rosenborg skal møte Stabæk på Nadderud. Kampene kan du se på Dplay.
Se hele intervjuet med Fagermo og Børven her:

Fagermo om Børven: – Han kan løfte Rosenborg. De trenger en toppspiss

Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 KLOKKEN 12:14
Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 KLOKKEN 17:53