Sarpsborg 08 får en rekke telefoner fra utlandet i disse dager. Anton Saletros og Ibrahima Koné er begge spillere som generer interesse fra andre klubber. Førstnevnte ser ut til å bli i Sarpsborg i en sesong til, mens Koné kan forsvinne før overgangsvinduet stenger mandag.
Thomas Berntsen, sportssjef i Sarpsborg 08, sier til Discovery at det fortsatt er stor interesse for Koné. Klubber fra blant annet Frankrike og Belgia snuser på stjernespissen fra Mali.
Eliteserien
Har slått tilbake etter Molde-tapet: – Bodø/Glimt er ikke friskmeldt
8 TIMER SIDEN
– Det er stor interesse. Vi får bud og avslår bud. Klubben har satt en pris som vi føler er rettferdig med tanke på spilleren han er. Per i dag er vi ikke der enda, men vi kan nærme oss et salg snart, sier Berntsen til Discovery.
I høst uttalte Berntsen at han ikke blir veldig overrasket om ikke Sarpborg 08 ikke setter overgangsrekord ved et salg av Ibrahima Koné. Les mer her.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen?

Knalltøff start for Rekdal: Slik spilles de første Eliteserie-rundene

Akseptabelt bud

For at Koné skal forsvinne må flere faktorer stemme. Først og fremst må det komme inn et akseptabelt bud, så må klubben også passe for spilleren selv.
– Nå er det bare noen dager igjen, så det begynner å haste. Vinduene i flere land stenger snart, mens andre fortsatt holder åpent. Selv om han ikke er solgt mandag kveld, betyr ikke det at han spiller for oss kommende sesong. Koné er mer enn velkommen til å fortsette hos oss. Det mest optimale tidspunktet å selge han på er i sommervinduet, sier Berntsen.
Koné har den siste tiden spilt i Afrikamesterskapet for Mali. Der står han med tre mål, alle på straffe. Mali tapte åttendelsfinalen mot Ekvatorial-Guniea onsdag.
Akkurat det at han er førstevalget til Mali på topp fører til større interesse.
– Det er et bra skussmål. Flere klubber i ulike deler av verden har bydd på ham, spesielt fra Frankrike og Belgia, sier Berntsen.
– Tror du han fortsatt er Sarpsborg-spiller om to uker?
– Ting forandrer seg fort. I går ville jeg sagt nei, i dag vil jeg si ja. Spør du meg i morgen svarer jeg nei. Det er altså vanskelig å si, forklarer sportssjefen.

Blir i klubben

Også Anton Salétros skaper interesse. Per dags dato ser det ut som at han spiller for Sarpsborg 08 også den kommende sesongen. Foreløpig har det ikke kommet bud på stjernespilleren.
– Han spiller for oss neste sesong. Det har vært vrient å få et bud som gjør at vi kan forsvare det for oss selv, klubben, byen og supporterne. Hvis han forsvinner så skal budet være høyt. Heldigvis er Anton en ekstremt profesjonell gutt. Jeg skjønner at han er ambisiøs. Alle håper at han gjøre en kanonsesong som gjør at han kommer seg til en bra klubb, eller velger å være hos oss enda litt til, sier Berntsen.
Om ikke Salétros fornyer med sarpingene, kan han fort ende opp som bosman-spiller. Svensken har ett år igjen av kontrakten.
Det er en del av kalkulasjonen til klubben.
– Det er kalkulert. Vi henter spillere på bosman, og mister spillere på bosman. Vi vet at han kommer til å gi alt for klubben uansett hva, avslutter Berntsen.
Sett denne?

Bak lukkede dører i en norsk toppklubb: Slik er en dag som sportssjef

Eliteserien
Hyller lagkompisens pasning: – Han valgte plutselig å bli David Beckham
I GÅR PÅ 19:24
Eliteserien
Forlater RBK etter syv år – klar for Glimt: – Jeg føler meg ønsket
27/06/2022 PÅ 13:59