– Det blir godt. Jeg har ikke sett ungene på 14 uker nå. Det skal bli fint å bare lande litt, pakke ut av bilen og være med dem. Så blir det fotball og Rosenborg
Det sier Skjelbred til Adresseavisen i bilen på vei fra Berlin til Trondheim.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39

– Annerledes og rart

Under gårsdagens Bundesliga-kamp mot Borussia Mönchengladbach ble 33-åringen hyllet for sin innsats etter ni år i Tyskland.
Klubben takket midtbanemannen på sosiale medier, og nordmannen fikk også lov til å bære kapteinsbindet i løpet av den andre omgangen.
– Det var det i den blåhvite drakta i Bundesliga. Tusen takk, Per, skrev Hertha på Twitter da Skjelbred ble byttet ut.
Også nordmannen selv kom med sine avsluttende ord etter hans siste kamp for de blåkledde.
– Min siste kamp – uten noen tilskuere – for Hertha var både annerledes og rart, men det var veldig fint å kunne være ute på matta med gjengen en siste gang. Det var det viktigste for meg, sa Skjelbred til klubbens hjemmesider.

Tilbake til Norge

Nå venter en ny hverdag som familiefar og fotballspiller i Trondheim. Skjelbred spilte i Rosenborg fra 2004-2011, før han innledet Tyskland-eventyret i Hamburger SV.
Trønderen fikk 26 kamper for den tyske kystklubben, før han i 2014 byttet beite til hovedstadsklubben Hertha Berlin.
Etter en ti dagers karantene i Trondheim når nordmannen ankommer Trondheim, kan Skjelbred omsider ta på seg den hvite drakten igjen.
Midtbanespilleren kommer til en turbulent klubb, der hans tidligere juniortrener Trond Henriksen fungerer som midlertidig hovedtrener etter at Eirik Horneland forlot klubben natt til fredag.

Kommer med erfaring

Per Ciljan Skjelbred er tydelig på at han kommer til Rosenborg som en lederfigur.
– Om jeg føler jeg har noe jeg skulle sagt, kommer jeg til å si det jeg mener. Så får jeg håpe jeg kan bidra med erfaring inn i gruppen. Det er masse unge gutter jeg kan dele kunnskap med. Det er det jeg gleder meg mest til, treningshverdagen, fortsetter 33-åringen til Adressa.
Eurosport.no har ikke lykkes med å komme i kontakt med Per Ciljan Skjelbred søndag kveld.
13. februar ble det klart at Skjelbred returnerer til RBK. Da signeringen var i boks uttalte trønderen til Eurosport at han var meget tilfreds med å signere for gamleklubben fra Trondheim.
– Det som motiverer meg med å komme hjem er rett og slett å spille for RBK igjen. Det er der det hele startet og jeg håper jeg har noe å bidra med sportslig, det er det jeg ser fram til. Også det å komme hjem til Lade, plassen min – og starte livet på nytt.
Sett denne?

Djurgården-Ulvestad scoret hat trick på en omgang – se målene her

Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 KLOKKEN 12:18
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 KLOKKEN 17:53