Den svenske eksperten er en fast del av panelet i Eurosport-podcasten Indre bane, sammen med programleder Gunnhild Toldnes og kommentator Asbjørn Myhre.
Det var der han først luftet sin undring over at Rosenborg var i ferd med å signere venstrebacken Pa Konate, og omtalte det som «det sykeste jeg har opplevd».
Eliteserien
Fikk gult kort for filming: – Jeg tar det, beklager!
2 TIMER SIDEN
Uttalelsene fikk også VG til å ta kontakt med Jonsson, og der utdypet han sin kritikk av klubben under overskriften «Eurosport-ekspert til frontalangrep på Rosenborg».
Der handlet det mer om totalen, med alt fra sparkingen av Kåre Ingebrigtsen, Eirik Hornelands periode som hovedtrener, klubbens overgangsfilosofi og mangelen på tydelighet.
I denne ukens episode er Jonsson klar på at han står fast ved kritikken, som han mener er basert på faktaopplysninger krydret med egne meninger.
Samtidig forteller han om reaksjoner som går langt over streken i etterkant, direkte til sin egen mobiltelefon og Facebook-konto.
Han leser opp noen av meldingene han har fått:
«Regner med du ikke tenker tanken på å nærme deg Trondheim. Da kommer du ikke tilbake.»
«Du er den mest patetiske personen som finnes. Håper at du prikk, prikk, prikk.»
– Det er vel ikke at de håper jeg får en fin dag, sier Jonsson med et smil.
Han utdyper:
– Jeg er ingen person som tar meg veldig nær av det og jeg tenker ikke så mye på det. Det påvirker meg ikke og jeg tenker ikke at jeg nå skal moderere meg neste gang jeg sier noe, absolutt ikke. Men det er jo klart at jeg forstår at folk kan synes at det er ubehagelig. Og det har kommet flere enn de der. Det er flere i samme kategori.
– Så lenge de kommer til meg, er det okei, det gjør meg ingenting. Men det er klart at om de skulle begynne å sende til resterende familie, er det naturligvis ikke bra. Det er det uansett ikke, men jeg personlig tar meg ikke nær av det. Om andre gjør det, kan jeg forstå det.
Myhre forteller at han tidlig skaffet seg privat telefonnummer.
– Vi må tåle å få høre at du er en ræva kommentator eller at du er en idiot, det tåler vi å få. Men det burde ikke være så vanskelig å vite hvor grensa går.
Ledelsen i Discovery uttaler seg på følgende måte:
– Det kan være tøft å være offentlig meningsbærer i Norge, spesielt innenfor sport hvor det er mye følelser. Vi vil alltid oppfordre til å politianmelde trusler, men det må være opp til den enkelte som blir utsatt for truslene om de velger å anmelde dem eller ikke. Debattklimaet på sosiale medier er ofte hardt, og vi tåler mye, men grensen går alltid ved trusler eller oppfordring til vold. Det er totalt uakseptabelt, sier kommunikasjonsdirektør i Discovery, Hanne McBride.
Se hele Indre bane-episoden her:

Trusler, en islandsk havørn og Branns store utfordring

Eliteserien
Kaller det flaut og pinlig: – Håper gutta kjenner at det går på stoltheten
2 TIMER SIDEN
Eliteserien
Michelsen: – Så jævlig irriterende det vi driver på med
2 TIMER SIDEN