Molde befinner seg fortsatt i Spania, der laget oppholder seg og trener etter torsdagens triumf mot Hoffenheim.
– Har dere landet ennå, etter bragden i forrige uke?
Eliteserien
Gauseth oppsummerer: Million-solbriller og Eliteseriens Rafael Nadal
I GÅR PÅ 14:19
– Det er bare så vidt, altså. Neida, det har vi. Nå ser vi frem mot neste kamp, sier Molde-direktør Ole Erik Stavrum til Eurosport.
Og neste kamp i turneringen er mot spanske Granada. Mandag kveld melder TV 2 at klubben jobber med å få spilt "hjemmekampen" i et annet land.
– Ja, vi ønsker oss den fordelen at vi ønsker å tvinge Granada ut av «deres» hjemmebane. Vi spiller tross alt om å kvalifisere oss til en kvartfinale, og da ønsker vi å komme oss et sted de ikke føler seg helt hjemme, sier Molde-trener Moe til TV 2.

Bor på eget hotell

Stavrum bekrefter til Eurosport at et av de aktuelle andre landene kan bli Ungarn.
– Det stemmer at vi helst vil ut av Spania til vår hjemmekamp. Det er litt av det samme som mot tyske Hoffenheim, da vi spilte vår hjemmekamp i Spania. Da var heller ikke begge kampene i Tyskland, selv om vi kunne det. Det er for å få dem litt vekk fra hjemmefordelen. For de er vant til å spille på banene her i Spania og kjenner forholdene. Vi tror det er en fordel om vi klarer å få dem til et annet land.
Det handler rett og slett om å legge forholdene best mulig til rette for et eventuelt avansement mot La Liga-laget.
– Helt klart, vi må ta med oss fordelene vi kan få hvis vi skal gå videre. Det er små marginer, og da må vi tenke på oss selv og legge best mulig til rette, sier Stavrum.
Molde spilte mot Hoffenheim i Tyskland, og sin egen hjemmekamp i Spania. Nå befinner troppen seg i Benidorm, der de bor på eget hotell.
– Det er bare vi, på et svært hotell. Det er ingen andre gjester, fire baner og to golfbaner, og det finnes ikke folk. Vi ser stort sett fem mennesker hver dag, og tre av dem er kokkene våre, forteller Molde-sjefen.

Utypisk spansk

På grunn av strenge norske innreise- og karanteneregler er det hverken aktuelt å dra hjem eller å spille hjemmekampen på norsk jord.
– Det er klart at vi er veldig oppmerksomme på at det kan bli langdrygt og kjedelig, og den velkjente brakkesyken må vi prøve å unngå. Det er krevende å være borte så lenge som det vi er nå, det er ikke tvil om at det kan tære på, sier Stavrum, og legger til:
– Men det er ikke så veldig mye vi kan gjøre. Vi tenker hele tiden smittevern og å gjøre det så sikkert som mulig. Vi kan ikke menge oss med folk da.
Oppgjørene mot Granada spilles 11. og 18. mars. Foreløpig er ikke forberedelsene i full gang.
– Det er egentlig altfor tidlig. Vi satt og så litt på dem i går, da de spilte hjemmekamp mot Elche. Men vi har ikke gjort noe inn mot spillerne ennå. Begynner vi å mase om det allerede nå, blir de bare lei av det. Vi har trent og kost oss.
– Hva med deg selv da, ble du skremt av det du så på TV i går?
– Nei, altså, vi ser at vi har muligheter. De er litt utypisk spanske lag, litt tøffere og fysisk sterke og direkte fotball. Slik sett er de kanskje litt mer i den gata vi er vant med å møte av klubber, sier Stavrum.
Eliteserien
Fikk ikke spilletid av Rekdal – nå lånes han ut til gamleklubben
I GÅR PÅ 08:33
Eliteserien
Keeperhelten reddet ett poeng: – Alle sin drøm
I GÅR PÅ 06:25