RETTELSE: I første versjon av denne saken skrev vi at Omoijuanfo var smittet. Det stemmer IKKE. Molde-spissen melder selv på Instagram at han er på hotell.
Det skriver Romsdals Budstikke.
Ohi var ikke til stede på fredagens trening, og Molde-trener Erling Moe bekrefter at årsaken er en samlet vurdering etter det lokale smitteutbruddet i byen.
Eliteserien
– Tre poeng? Det høres ut som at vi er 100 poeng bak når dere prater
20 MINUTTER SIDEN
– Som en konsekvens av smitteutbruddet er han ikke med på trening nå på grunn av klubbens egne forholdsregler. Han er ikke sammen med resten av gruppa før situasjonen er avklart, sier Moe til rbnett.no.
– Han blir ikke med oss i helgen (mot Stabæk lørdag), utdyper Molde-treneren overfor Eurosport.no.
Flere andre ansatte i klubben skal også være i samme situasjon som Omoijuanfo.
Grunnen til at Molde-spissen er i karantene er fordi han skal ha en nærkontakt som har forbindelse til en av arbeidsplassene i Molde som er rammet av smitteutbruddet i byen.
– I utgangspunktet hadde han ikke vært i karantene om vi hadde fulgt ordinære regler, men vi er føre var og har litt strengere retningslinjer hos oss. Derfor velger vi å gjøre det sånn. Vi tar ikke noen sjanser med tanke på dette, sier Moe.
Han håper at situasjonen vil løse seg de neste dagene, slik at Omoijuanfo kan slutte seg til laget igjen, men understreker at han forholder seg til hva Moldes medisinske apparat bestemmer.

– Vi har kjørt et strengt regime

Molde-lege Kjell Erik Strømskag ønsker ikke å gå inn på hvem som er satt i karantene – heller ikke at det er Omoijuanfo det er snakk om, men sier at det er flere personer i forskjellige yrkeskategorier.
– Det er på grunn av den uoversiktlige situasjonen i Molde med tanke på skole og barnehage. Derfor har vi bedt de det gjelder om å holde seg hjemme til vi har fått bedre oversikt over situasjonen, sier Strømskag til Eurosport.no.
Eurosport har tidligere skrevet at hvis Eliteserien skal gjennomføres før jul, er det helt essensielt at det ikke oppstår smitte i Molde-troppen.
Dette er en faktor som spiller inn nå, bekrefter Strømskag.
– Vi har kjørt et strengt regime. I tillegg til testregimene til UEFA og norsk fotball, tar vi ekstra tester, forklarer Strømskag.
Han sier at de foreløpig ikke har testet personene som er i karantene. Dette er på grunn av lengden på inkubasjonstiden. Derfor ser de an situasjonen. Testing i fremtiden kan være aktuelt.
– Det avhenger litt av hva som skjer i kommunen, sier legen.
Om situasjonen ellers i Molde, sier han:
– Spillerne er ved godt mot. De har trent godt og er klare for kamp. Vi gleder oss til neste kamp, og så kommer det jo en storkamp på torsdag, mot Arsenal. Derfor er vi ekstra forsiktige, erkjenner Strømskag.

Ohi: – Ingen symptomer

Molde-spilleren selv er frisk, og kommer med følgende uttalelse til Romsdals Budstikke.
«Hele husstanden her er friske og raske. Ingen symptomer».
Saken oppdateres!
Eliteserien
Kunstscoring sørget for ny spenning i gullkampen – Brann stadig på jumboplass
EN TIME SIDEN
Eliteserien
Eikrem viste klasse – leverte perlescoring
EN TIME SIDEN