SARPSBORG (Eurosport.no):
Sarpsborg 08 - Molde 2-1 (1-0)
De regjerende seriemesterne har ikke råd til å tape mange poeng hvis Bodø/Glimt fortsetter med poengfangsten øverst i Eliteserien. Lørdag ble det nok en gang et poengtap da de besøkte Sarpsborg Stadion og et heltent hjemmelag.
Eliteserien
Eksperten lovpriser Berg-erstatteren: – Enda skarpere enn Patrick
27/10/2021 PÅ 08:10
– Det var utrolig godt å få være med å bidra. Jævlig etterlengtet for min egen del å få en sånn kamp. De presser oss bra på tampen der, sa keeperhelten Aslak Falch som stod en kjempekamp for hjemmelaget.
En strålende enkeltmannsprestasjon fra Jørgen Strand Larsen og en strålende scoring fra Ole Jørgen Halvorsen senket romsdalingene i runde 14 sin første kamp. Dermed har Molde tapt fire av de siste seks kampene.
– Vi lager straffe igjen og slipper inn to mål. Så klarer vi ikke score i førsteomgangen. Da hadde det vært en helt annen kamp, sukket Eirik Ulland Andersen etter kampen da han snakket med Eurosport.
– Det flyter ikke for oss nå. Jeg savner litt lekenhet og et overskudd. Vi skal ikke skjule oss bak marginer. Vi må se på oss selv og helheten i det. Det er det som er avgjørende. Det er vår egen feil at vi ikke setter sjansene våre. Vi må erkjenne at de siste kampene nå, så har ikke vi gode nok, sa Erling Moe.
Se intervjuet med Molde-treneren her:

Moe etter tapet: – Tror ikke tabellen bør være hovedfokuset vårt nå

Sjansesløseri fra Molde

Molde hadde de største mulighetene innledningsvis med Eirik Ulland Andersen ganger to, i det som var kun hans andre start denne sesongen også. Først på et frispark fra langt hold som Falch i Sarpsborg-buret bokset unna. Deretter kom Kristoffer Haugen på et sugent løp langs venstre, la hardt og lavt inn til vingen, før Ulland Andersen bredsidet ballen rett på Falch.
I stedet tok Sarpsborg 08 ledelsen. Jørgen Strand Larsen løp fra nesten egen banehalvdel, tok med seg halve Molde på løpetur og raste avgårde mot mål. På veien driblet han seg forbi flere spillere før han til slutt ble revet ned av Etzaz Hussain inne i feltet. Straffe til Sarpsborg 08, og Mos Abdellaoue steppet opp. Han satte ballen iskaldt til høyre for Linde, som gikk til venstre, og dermed 1-0 til hjemmelaget.
Senere skulle - hold dere fast - Marcus Holmgren Pedersen prøve å replikere raidet til Strand Larsen. Og det klarte han rimelig bra. Fra høyrebacken stormet han inn i feltet, bort fra alt av 08-spillere og kom alene med Falch. Unggutten prøvde å pirke ballen til venstre for keeperen, men den snek seg utenfor.
Molde skapte etter hvert enorme muligheter i den første omgangen. Men de fikk også en gavepakke fra Sarpsborg da ballen spratt i ryggen på Magnar Ødegaard. Dermed var både James og Eikrem helt alene med Falch. Førstnevnte prøvde å runde keeper, men Falch - som leverte en enorm omgang - kastet seg ned og plukket ballen vekk fra nigerianeren.
Dette hadde Sarpsborg 08s trener å si etter kampen:

Sarpsborg 08-treneren laget egen tabell etter motgangen

Flere scoringer

Tross at det var Molde som styrte kampen, var det Sarpsborg 08 som skulle doble. Coulibaly slo ut på Ole Jørgen Halvorsen som med et lekkert touch tok seg inn i feltet, fintet vekk Haugen og plasserte ballen i mål bak Linde til 2-0. Tidlig i andreomgangen ledet altså hjemmelaget med to.
Men Molde skulle slå umiddelbart tilbake. Et strøkent innlegg fra Aursnes ble møtt av Eirik Ulland Andersen. Aslak Falch hadde tatt alt denne ettermiddagen, men her fikk han kun en hånd på ballen som forlenget den opp i krysset. Det var kamp igjen i solbyen.
Akkurat da Molde hadde fått blod på tann, døde kampen litt. Det var lenge mellom sjansene, selv om Brynhildsen var nær da han prøvde å styre en heading i lengste etter 72 minutter. Sarpsborg 08 hang bra i tauene, men de forsvarte seg også heroisk. Molde satte på sin side inn alt av offensivt skyts. Både Ohi, Christensen, Knudtzon, Bolly og Hestad kom innpå.
Det hjalp derimot lite, for vertene kontrollerte det hele inn til seier og tre poeng.
Sjekk dette raidet før Sarpsborg 08s første scoring:

Vanvittig raid skaffet Sarpsborg 08 straffe: – For en enkeltmannsprestasjon!

Eliteserien
Eikrem spekulerer i Berg-spill og skamroser rivalen
26/10/2021 PÅ 21:29
Eliteserien
Kan gå glipp av oppgjøret mot Molde
21/10/2021 PÅ 11:33