Fotball
Eliteserien

Molde slapp med skrekken: Gauseth bommet på straffe mot gamleklubben

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Gauseth

Foto: Scanpix

AvCarl Henning Biørnstad
05/07/2020 på 17:52 | Oppdatert 05/07/2020 på 19:02

Molde stilte uten Magnus Wolff Eikrem og Leke James fra start mot Mjøndalen. I kanonenes fravær var det andre som fikk skinne på Aker stadion, men moldenserne slapp med skrekken mot et hardtarbeidende MIF-lag.

  • Se Eliteserien på Dplay. Sikre deg tilgang her!

Molde - Mjøndalen 2-1

Eliteserien

Ekspert etterlyser ledertyper i klubben: – Vi kan ikke skrike og lede oss fram til mål

FOR 9 TIMAR SIDAN

Mjøndalen hadde ikke vunnet mot Molde i Eliteserien siden bruntrøyene slo moldenserne 2-0 i 1986, og søndag var Mjøndalen nok en gang noen størrelser for små mot laget fra Romsdalen.

Størrelsesforskjellen var derimot ikke gigantisk på Aker stadion, for kun en strafferedning av Andreas Linde sto i veien for at de brunkledde fikk med seg poeng fra "Rosenes by". Ni minutter før slutt bommet nemlig moldenser Christian Gauseth fra straffemerket, etter at Holmgren Pedersen felte Vetle Dragnsnes i femmeteren.

Dermed vant hjemmelaget 2-1 etter scoringer av Fredrik Aursnes og John Kitolano.

Se høydepunktene fra kampen her. Saken fortsetter under videoen.

Se høydepunktene: Molde - Mjøndalen 2-1

00:03:13

– Svikter laget

Christian Gauseth, som har 25 kamper for Molde tilbake i 2007, var en slagen mann etter det bitre 2-1-tapet for Molde i hjembyen.

– Jeg føler jeg svikter laget mitt i dag. Det skal være mål. Veldig skuffa over meg selv, sa en svært skuffet Christian Gauseth til Eurosport etter kampen.

På den andre siden av sekstenmeteren stod Molde-keeper Andreas Linde. Svensken reddet et Molde-lag som hang litt i tauene den siste halvtimen på eget kunstgress.

– Det er kult å bidra direkte til at laget tar tre poeng. Veldig gøy, sa sisteskansen etter kampslutt.

Se hva Christian Gauseth sa etter kampen her. Saken fortsetter under videoen.

Skuffet Gauseth etter straffemissen: – Jeg føler jeg svikter laget mitt i dag

00:00:43

Stolt Vegard Hansen

Til tross for at Mjøndalen kun stod med ett tap før de gjestet Aker stadion søndag, var det Eliteseriens serietoer som kom best i gang på eget kunstgress.

Molde hvilte flere av kanonene, og i bade Eikrem og James fravær var det andre spillere som tok ansvar i "Rosenes by". To kjappe fra henholdsvis Fredrik Aursnes og John Kitolano i den første omgangen ga Molde en drømmestart, før MIF-stopper Quint Janssen reduserte med en frisparkscoring etter en drøy times spilt.

Mjøndalen ga Molde voldsom kamp i den andre omgangen, og hadde flere muligheter til å skape balanse i regnskapet. De brunkledde maktet ikke å sette mer enn en ball i nettet bak Linde, og det var en stolt Vegard Hansen som møtte Eurosport etter kampen.

– Jeg synes vi gjør en god bortekamp mot et meget godt lag. Vi kan være fornøyd med det vi legger ned i dag, så jeg er litt stolt over innsatsen til gutta, sa Mjøndalen-treneren.

Slik stilte lagene

Molde (4-2-3-1): Linde - Holmgren Pedersen, Bjørnbak, Ellingsen, Kitolano - Hussain, Aursnes - Hestad, Christensen, Knudtzon - Ohi

Mjøndalen (5-3-2): Makani - Betten Hansen, Janssen, Solholm Johansen, Nakkim, Dragnes - Brochmann, Olden Larsen, Aasmundsen - Liseth, Ibrahim

Eliteserien

Barmen om ansettelsen: – Spillere stiller på trening uten fordommer og historie

FOR 9 TIMAR SIDAN
Eliteserien

Forrens stikk til gamle kjente før Molde-gjensynet: – Tror jeg kan svakhetene til alle mann

FOR 15 TIMAR SIDAN
Relatert
FotballEliteserienMoldeMjøndalen IF
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen