• Se Haugesund - Molde på Dplay og Eurosport Norge lørdag 18:00. Få tilgang her!
MOLDE (Eurosport.no):
Molde og Bodø/Glimt har skaffet seg en tidlig luke ned til resten av topplagene i årets Eliteserie. Det har også gjort lagaene til de mest populære i Fantasy Eliteserien.
Eliteserien
Molde er seriemestere 2022: Slik var eventyr-sesongen
16/10/2022 KLOKKEN 18:55
Men der Kjetil Knutsen har vært veldig forutsigbar gjennom å stille så og si samme ellever i hver eneste kamp, har Erling Moe brukt store deler av stallen - noe som ofte har spilt managere et puss.
Spesielt i hjemmekampen mot Mjøndalen ble flere satt på senga da både Magnus Wolff Eikrem og Leke James, lagets to fremste poenggarantister, startet på benken.

Garanterer ikke flere Eikrem-minutter

På spørsmål om benkingen var planlagt, svarer Wolff Eikrem følgende til Eurosport:
– Det er jo Erling som tar ut laget. Vi har jo spilt så mange kamper at vi må rullere, og vi vet at vi kommer til å få igjen for det senere i sesongen. De som kommer inn er jo to klassespillere (Tobias Christensen og Ohi Omoijuanfo, journ.anm.), så det er sånn vi må tåle her i MFK.
– Du startet jo alle før det, men har som oftest gått av etter rundt 60 minutter. Kan du love Fantasy-folket flere 90-minuttene i fortsettelsen?
– He he...det får vi se på. Nå har det jo funka ganske bra med å ha spilt 60-70, så jeg vet ikke...du får spørre Erling om det, gliser Eikrem.
Moldes midtbanemaestro har diabetes type 1, som gjør ting ekstra utfordrende med tanke på det tette kampprogrammet i årets Eliteserie.
– Magnus er jo sånn at du må hvile han, spesielt i de periodene som har vært. I sånne type kampperioder sitter kampene litt mer i. Av og til blir han hvilt på grunn av den biten der, sier Moe.
– Nå stod jo både han og Leke James over mot Mjøndalen. Kan du garantere alle Fantasy-entusiaster at begge starter mot Haugesund?
– Da kan du si «nei» til dem, ler Moe.
Sett denne? Saken fortsetter under:

Spillerne du må ha på wildcard i Eliteserien Fantasy

James vs Ohi

For heller ikke fjorårets toppscorer var med fra start i helgens møte med Mjøndalen. Leke James' Molde-fremtid er usikker, både når det gjelder spilletid men også om han i det hele tatt blir i klubben. Kontrakten går nemlig ut etter 2020-sesongen, og det er foreløpig uklart om han vil forlate Molde etter det.
Før den tid må 27-åringen tåle tøff konkurranse fra Ohi Omoijuanfo, som har fått mer tillit enn planlagt fra start grunnet småskader hos James.
– Til nå har det ikke vært en utfordring å holde begge happy, for Ohi var jo så lenge skadet. Han fikk to starter på rappen som kanskje var litt mer enn det han burde hatt på grunn av skaden til Leke, sier Moe.
– Når det gjelder duellen mellom de to handler mye om å se an kampbildet og hva vi trenger. Trenger vi en som er hissige på bakrom, eller sterk i oppspillsfasen? Så er det sånn at vi har såpass mange gode fotballspillere som gjør at det at man må hvile av og til, noe de færreste liker, så må spillerne akseptere det og se det fra den positive siden: med det kampprogrammet vi har nå, destod freshere de kan være når de får muligheten, destod bedre ligger forholdene til rette for at de kan prestere på toppnivå.
– Det er en tett og tøff duell, som det er på de fleste posisjoner hos oss. Jeg tror vi kommer til å se fordelen av størrelsen på troppen gjennom sesongen, avslutter Moe.
Sett denne? Saken fortsetter under:

Fantasy-tallene som overrasker: – Et lite varsko

Helt ulikt beregnelige Glimt

For det er ingen hemmelighet at Molde har Eliteseriens bredeste tropp hva gjelder kvalitetsspillere som har bevist at de holder nivået. Den regjerende seriemester kan ifølge mange stille to ellevere som kunne hevdet seg i toppen av norsk fotball.
– Vi har jo bygget opp en tropp som vi ønsker skal være med på flere fronter. Vi skal ut i Europa... Vi tror på den veien vi har valgt. Det finnes jo ingen fasitsvar. Men vi er jo bare i startgropen, og dette vil jo vare ut hele sommeren og høsten. For lagene som skal ut i Europa vil det være enda flere kamper. Jeg mener at hvis vi ikke rullerer og gir den tilliten spillerne fortjener, vil vi sitte med store deler av troppen ute av kampform. Dette er noe vi kommer til å få igjen for, sier Moe selv til Eurosport.
Men foreløpig er det Glimt som har kommet best ut med å gjøre ting på sin måte - stå med den samme elleveren i så og si hver kamp - både på papiret men også spillemessig. For der gultrøyene har feid lag av banen og står med 24 mål (mot Moldes 16), har det sett litt tråere ut for Erling Moes menn.
– I starten blir det vanskeligere med den måten vi gjør ting på med tanke på rytme-biten, men til nå synes jeg vi har kommet veldig bra fra det. 16 av 18 mulige poeng er jo nesten feilfritt poengmessig. Vi vet også at de poengene er tatt når vi ikke har «peaket», så vi håper den skal komme etter hvert. Så skal dette bli bra.
– Så du er ikke redd for at relasjonene, som virker å sitte til de grader hos Glimt, vil være litt vanskeligere å få satt med den strategien dere kjører?
– Nå er jo dette den veien vi velger, og den veien vi mener vi får mest igjen for på lang sikt. Det har vært veldig bra til tider, men også variert en del. Selvfølgelig analyserer vi og ser an motstandere, men vi legger ikke opp til de. Mer og mer av relasjonene vil sitte jo lenger vi kommer ut i sesongen. Vi har jo bare spilt seks kamper, og hatt koronapause, så jeg ser lyst på det, smiler Moe.

Spår denne Fantasy-spilleren som en joker

UEFA Europa Conference League
Super-innbytterne roses: – Bringer energi inn i Molde-laget
13/10/2022 KLOKKEN 21:12
UEFA Europa Conference League
Molde svevde høyest og er på skuddhold i gruppa: – Ikke alltid den peneste fotballen
13/10/2022 KLOKKEN 20:51