Molde gjorde jobben i Ålesund. Det ble imidlertid noen skår i gleden. Magnus Wolff Eikrem gikk av banen etter en time og holdt seg til baksiden av låret, mens Leke James ble utvist.
Dermed går fjorårets Molde-toppscorer glipp av gigantoppgjøret mot Rosenborg på lørdag.

Han fortviler ikke av den grunn, selv om spissalternativ Ohi Omoijuanfo har slitt med skade i oppkjøringen.
– Nå har vi Ohi i gang som sitter hjemme og spinner. Vi får se hva vi klarer å sy sammen til lørdagen, sier han.
– Tror du han kan være klar til det?
– Det kan godt være mulig. Vi får se hvordan uken går nå, så kan det være dere får et hyggelig gjensyn med han.

Slik var kampen

Magnus Wolff Eikrem scoret det første målet av samtlige spillere i Eliteserien 2020, men Molde-spilleren stod på ingen måte for det mest spektakulære i Ålesund tirsdag kveld.
Det gjorde Eliteserie-debutant Simen Bolkan Nordli. Den tidligere HamKam-spilleren var våken etter en svak pasning av Molde på stillingen 0-1.
På førstetouchet klemte han ballen i en bue bak en forvirret Molde-keeper Andreas Linde. Skuddet var fra rundt midtbanesirkelen.
(Se scoringen her – saken fortsetter under):

Ekstremscoring i debuten: – Jeg har ikke sett på maken!

Eikrem åpnet showet – Castro med skivebom

Tidligere i kampen hadde Eikrem vist herlig ro foran målet. Etter snaut ti minutter kombinerte han med Leke James. Ballen endte hos Eikrem etter å ha gått via en AaFK-spiller.
Midtbanegeneralen la kula til rette og plasserte den enkelt i mål.
Noen minutter senere handset Leke James i egen 16-meter. Niklas Castro tok ansvar fra krittmerket, men dunket straffesparket langt over.
(Saken fortsetter under):

Her snytes Molde for straffe: – Superklønete

Misfornøyd Eikrem

På stillingen 1-1 like før pause fikk Molde en corner. Ballen ble slått inn og AaFK ropte på straffe etter at James var i overkant ivrig i feltet.
I stedet endte ballen hos Martin Bjørnbak som klemte til mot mål. På strek stod Fredrik Carlsen og avverget, men returen ble satt inn av Etzaz Hussain.
Molde gikk til pause på 2-1 – uten at Eikrem var spesielt fornøyd.
– Det har vært utrolig tøft. Vi har vært veldig dårlig, så vi har mye å endre på. Det ser ut som ballen er en varm potet. Vi klarer ikke å slå sammen tre og fire pasninger. Vi må opp veldig mye i 2. omgang, sa Eikrem til Eurosport.

James utvist

Fredrik Carlsen måtte ut med en skade, men det skulle bli verre for Aalesund. Andreas Lie måtte gi retur etter 53 minutter. Kristoffer Haugen fant James i feltet som la på til 3-1.
Samme mann skulle også vise seg fra en negativ side. Med drøyt 20 minutter igjen var James sent inne i en duell med Bolkan Nordli. Spissen fikk se det andre gule kortet. James hadde også vært i grenseland tidligere i kampen.
Ohi Omoijuanfo var ikke med i troppen og har slitt med skade, så han vil neppe være klar for 90 minutter i neste kamp.
Like før hadde også Eikrem gått av banen. Målscoreren holdt seg til baksiden av låret.
Like før slutt la innbytter Eirik Hestad på til 4-1. Dermed ble det en komfortabel seier til gjestene fra Molde.