MOLDE (Eurosport):
I forkant av lørdagens møte med Vålerenga står Eirik Ulland Andersen med kun seks starter på 16 Eliteserie-kamper for Molde i årets sesong.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
I onsdagens dramatiske Champions League-kvalik mot Qarabag var 27-åringen ubenyttet reserve.
– Jeg synes jeg har gjort det greit når jeg har spilt. Målsnittet mitt er vel ganske bra utifra antall minutter. Sånn sett er jeg OK fornøyd. Men jeg skulle gjerne spilt litt mer. Det håper jeg bedrer seg utover høsten, sier Ulland Andersen til Eurosport.

– Selvfølgelig noe jeg ikke er fornøyd med

Kantspilleren ble friskmeldt i tide til sesongstarten etter å ha vært ute en lengre periode med en akillesskade. Han fikk sin første kamp fra start i 2. serierunde mot Rosenborg, men etter det har det kun blitt fem starter på 14 seriekamper for den tidligere Strømsgodset-profilen.
– Det er selvfølgelig noe jeg ikke er fornøyd med. Jeg har jo lyst til å ta en større del av det, det er jo her i Molde jeg har lyst til å spille. For min egen del føler jeg at jeg er veldig motivert og jobber hardt hver dag for å få mer spilletid. Jeg synes jo jeg viser det jeg kan, er «på» og håper det skal gjøre at jeg får flere sjanser.
For der det ikke akkurat har florert med målpoeng blant Molde-vingene, har Ulland Andersen levert fire scoringer på totalt 480 minutter – altså en scoring hvert 120. minutt.
Av de seks kampene han har startet, har haugalendingen blitt byttet ut i samtlige. I snitt har Ulland Andersen vært på banen under 65 minutter når han først har fått tillit.
– Ja, altså... Jeg mener jo selv sikkert som de fleste i garderoben også gjør om seg selv, at jeg burde spilt mer. Men sånn situasjonen min er nå må jeg bare jobbe meg inn i det og fortsette å levere godt. Så håper jeg at jeg skal få som fortjent etter hvert.

– Skjønner at spørsmålet kommer

– Hvis dette fortsetter, så kommer vel til et punkt der du må vurdere alternativene dine? Du er i rute til å starte 12 av 30 kamper - en spiller med dine kvaliteter og ambisjoner tåler ikke mange sånne sesonger?
– Nei, jeg skjønner at spørsmålet kommer. Men det kan jeg ikke ha fokus på nå. Jeg må bare fokusere på hverdagen og det som skjer her og nå. Det synes jeg at jeg har klart bra til nå, du ser i kampene at jeg leverer mål og greie prestasjoner. Det er bare der jeg må ha fokuset mitt, så får det andre bare gå sin gang.
Molde-trener Erling Moe svarer følgende på hvordan han ser på Ulland Andersens situasjon, som kun har startet seks kamper til nå.
– Men hvor mange kamper har han vært involvert i? Jeg mener jo det at folk får sjanser, og så er det ikke alle som får like mange. Sånn er det bare i fotballen. Utifra den troppen vi har, så må vi forvente at spillere ikke er happy hele tiden. Vi må ikke gå ut og være redde for at folk blir sinte og sure. Det er bestandig spillere som er misfornøyd med spilletid, sånn er det jo i alle klubber, sier Moe til Eurosport.

Se målet: Ulland Andersen åpnet ballet for Molde med lekker volley

Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05