Mjøndalen var på vei mot enormt viktig seier - så raknet det på omdiskutert vis

Pål Strande Gamlemoen

Oppdatert 01/11/2020 klokken 20:40 GMT+1

Mjøndalen kjemper for å beholde plassen i Eliteserien. Da er det irriterende å gå fra seier til tap i løpet av fire minutter mot Molde.

Martin Rønning Ovenstad og Birk Risa

Mjøndalen-Molde 1-3
En seier ville vært gull verdt for Mjøndalen. Laget kjemper en desperat kamp for å beholde plassen i Eliteserien. Det så lenge ut til å gå mot tre knallsterke poeng mot Molde.
Fredrik Brustad satte inn 1-0 mot klubben han spilte for fra 2016 til 2018, før overgangen til Mjøndalen. I andreomgang ropte Mjøndalen på straffe da Sondre Liseth gikk i bakken. Dommeren vinket spillet videre og Martin Ellingsen utlignet etter den påfølgende kontringen.
Like etter fikk gjestene straffe til store protester fra meget frustrerte Mjøndalen-spillere. Den satte Leke James i mål. Fire magiske minutter for Molde. Fire marerittminutter for nedrykkstruede Mjøndalen. Ellingsen punkterte kampen med sitt andre for dagen noen minutter før slutt.
Dermed måtte Mjøndalen-trener Vegard Hansen se at en svært viktig seier forsvant på frustrerende vis. Han mente dommeren muligens kunne blåst straffe til Mjøndalen i forkant av Moldes utligning, men ville ikke fokusere på dømmingen etter kampen. Han mente laget reagerte for tregt da det ikke ble blåst.
– I dag hadde vi virkelig muligheten, sa han etter tapet.
Se hele intervjuet med Vegard Hansen her. Saken fortsetter under videoen:

Mistet viktige poeng etter marerittminutter: – I dag hadde vi virkelig muligheten

– Det er jævlig kjipt, sa Sondre Liseth om tapet, før han la til:
– Vi er veldig nære her i dag. Hadde vi fått med oss poeng, hadde det ikke vært ufortjent.
Dermed blir Mjøndalen liggende på direkte nedrykk, to poeng bak Start på kvalikplass. De tapte mot Rosenborg senere søndag kveld.
Molde-trener Erling Moe kunne derimot smile for tre poeng i en tidvis meget blek Molde-forestilling.
Se intervjuet med Moe her. Saken fortsetter under videoen:

– Det er vanskelig å møte lagene som ligger der nede

Pen scoring

Det var ikke altfor mange muligheter de oppmøtte i regnværet på Consto Arena kunne nyte de første 45 minuttene.
Men de kunne juble for en noe uventet ledelse. Martin Rønning Ovenstad fikk slått inn fra høyre. Inne i boksen ventet Brustad, som på lekkert vis satte ballen i det lengste hjørnet mot sin tidligere klubb.
En sur baklengs for serietoeren. Erling Moes mannskap måtte heve seg etter pause.

Molde-comeback

Men Molde slet med å skape de store mulighetene også etter pausen. Det var heller Mjøndalen som hadde initiativet i mye av omgangen.
– Molde har ikke hatt så mye å bidra med offensivt denne omgangen, sa Eurosports kommentator Jørgen Klem etter 72 minutter.
Like etter gikk Sondre Liseth ned inne i Moldes boks. Hjemmelaget ville ha straffespark, men dommer vinket spillet videre. Istedenfor kontret Molde. Fredrik Aursnes fosset ned på høyresiden og løftet ballen inn i feltet, der Martin Ellingsen dunket til ballen på hel volley og inn i garnet.
Da våknet Molde. Få minutter senere dro Birk Risa seg inn i boksen. Ovenstad forsøkte å stoppe ham og gikk i kroppen på Risa, som deretter gikk i bakken. Denne gangen ble det blås straffe, til store Mjøndalen-protester.
Sosha Makani fikk en hånd på Leke James' straffe, men klarte ikke å hindre at den gikk i nettet. Molde hadde snudd det i løpet av fire minutter.
Ellingsen fjernet så all tvil da han chippet inn sin andre scoring for dagen etter 87 minutter.
Dermed ble alle de tre poengene med til Molde.