Det bekrefter daglig leder André Nevstad overfor Eurosport lørdag formiddag. VG omtalte saken først.
Fredag kveld ble det besluttet at Tyrkia stanser flygninger til og fra ni europeiske land, inkludert Norge. Dermed stod Mjøndalen uten mulighet for å komme seg hjem.
Eliteserien
Gåsehud og kaos i klubbene – tatt på senga av pølsespørsmål
9 TIMER SIDEN
Nå får de likevel reise hjem og det er ventet å få alle hjem innen søndag ettermiddag.
– Det så litt mørkt ut i går kveld, vi hadde bestilt flybilletter hjem, men så kom den restriksjonen at de stanset alle fly til Norge. Men i løpet av natten så endret det seg til at vi kunne få fly ut likevel, sier Nevstad til Eurosport.
– Nå kommer 17 stykker i løpet av dagen, litt i ulike fly og resten kommer opp i løpet av morgendagen. Alle skal være tilbake i løpet av morgen kveld. Vi er veldig glad for det og håper alt går veien. Det skjer jo ting fra time til time, sier han.
Selv hadde Nevstad planer om å slutte seg til treningsleieren til uken. Nå skal laget og reisefølget i karantene i 14 dager når de kommer hjem. Trener Vegard Hansen er med i det siste reisefølget som skal dra i løpet av natten.
– Det er greit å komme seg hjem og starte karantenen. Men vi har ikke lidd noen nød, det er fint vær og vi sitter i solen. Det har bare vært litt rotete, og vi måtte avbryte treningsleiren, men synes klubben har løst det godt og funnet løsninger, sier han til Eurosport på telefon fra Tyrkia.
Treneren forteller om en hektisk tid etter at flygningene ble kansellert.
– Det har vært kaotisk. Enormt med telefoner og apparat som ble satt igang for å finne løsninger. Så var det mange kontrabeskjeder, og det har vært mye frem og tilbake, men nå løste seg til slutt.
Sett denne?
Eliteserien
Her er dagens gladmelding: Full gjenåpning for idretten
10 TIMER SIDEN
Eliteserien
Spilte med hjernerystelse: – Ikke tid til å tenke på hva som skjer om fem år
11 TIMER SIDEN