• Få med deg toppkampen mellom Vålerenga og Rosenborg kl.18.00, mandag på Eurosport Norge og Dplay. Sikre deg tilgang her!
Mjøndalen-Start 1-0
Mjøndalen kunne ikke rykke ned offisielt med tap, men det ville vært en veldig mye vanskeligere oppgave å beholde plassen. Et tap ville også sørge for at det kun var mulig å nå kvalik.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
Start på sin side kunne langt på vei vinket farvel til nedrykksspøkelset ved seier.

Lykkelige Mjøndalen-gutter

Derfor var det ikke vanskelig å skjønne at motivasjonen kom til å være på topp, og Mjøndalen fikk også seieren etter en høydramatisk kamp.
– Den var viktig, og nå har vi gitt oss selv en sjanse. Nå er vi med. Godset klarte ikke vinne, så da er begge de innenfor rekkevidde og det er avgjørende. Vi visste at dette var en skjebnekamp, sier en lykkelig Vegard Hansen.
Det ble som antatt tett og jevnt, og kun ett mål skilte dem ved slutt. Det kom etter 48 minutter da Martin Rønning Ovenstad driblet seg fri på venstresiden og fyrte av. Jonas Deumeland klarte ikke å få kontroll på ballen, og Ibrahim Shuaibu var raskt ute og fikk banket ballen i mål.
– Vi trengte disse poengene og jeg er så glad for å bli matcvhinner og så glad for de tre poengene, sa Shuaibu.

Rørt Solholm Johansen

Det var Mjøndalen som kjørte kampen og hadde de største mulighetene, men så lenge de ikke klarte å score en til så levde spenningen til siste sekund.
Det siste kvarteret giret Start opp og dominerte avslutningen fullstendig. Nærmest kom Erlend Segberg da han traff tverrliggeren, og var millimetere unna å berge ett poeng.
– Det var hektisk. Nå er jeg rørt altså. Vi har hatt så mye dritt i hele år og forrige kamp var fellesnevneren for denne sesongen, sa en strålende fornøyd og sliten Sondre Solholm Johansen, som også omtalte seieren som «de viktigste tre poengene Mjøndalen har tatt noensinne».
Se hele intervjuet med stopperbautaen her:

Rørt Solholm Johansen: – Nå skal jeg hjem og grine

Utrolig jevn bunnstrid

Start-leiren var naturlig nok skuffet etter et tungt resultat.
– Vi burde klart å skape mer gjennom hele kampen. Men all honnør til Mjøndalen. De gjør en fantastisk kamp og gjør det vanskelig for oss når vi angriper. Og de er gode med ballen de og, så alt i alt en fortjent trepoenger til Mjøndalen, sa en skuffet, Erlend Segberg etter kampen.
Men så lenge de ikke klarte å få den i mål blir det to utrolig spennende runder.
Akkurat nå ligger Mjøndalen på nedrykk med ett poeng opp til Strømsgodset. Drammenserne mistet seieren i det siste minuttet, og er på kvalik. Start er ett poeng over der igjen på sikker plass. Dermed er det duket for en ellevill avslutning på årets Eliteserie.
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43