Det går, som vanlig, mot en nervepirrende sesongavslutning for Mjøndalen. Den første av de seks siste kampene som skal avgjøre om Bruntrøyene spiller i Eliteserien eller OBOS-ligaen neste år, spilles mot Kristiansund.
Det er laget som har årets foreløpige toppscorer, og tidligere Mjøndalen-spiller, Amahl Pellegrino, i startelleveren. Det gjør at Vegard Hansen og resten av trenerteamet må ty til grep de sjeldent benytter seg av.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist, da Viking snudde på overtid
3 TIMER SIDEN
– Pelle har vært helt fantastisk etter at han gikk til Kristiansund. Vi kommer til å gjøre visse grep for å stoppe han der han er best. Det er veldig sjeldent vi tar hensyn til enkeltspillere, men når det er spillere som er så gode på enkelte ting som det han er, så må vi legge en plan, sier Vegard Hansen til Eurosport.
Akkurat hva de planlegger på Nedre Eiker Stadion vil han ikke gå inn på.

Ville bare kjøre på

For Hansen og resten av gjengen på sørsiden av Drammenselva kom landslagspausen nesten litt ubeleilelig. Det siste de gjorde før landskampene i Nations League ble spilt, var å gruse erkerivalen Strømsgodset 3-0.
– Vi var så høyt oppe at vi gjerne skulle hatt en kamp ganske kjapt etterpå.
Han mener likevel at de har fått utnyttet pausen godt.
– Terminlista lå der, så vi lot guttene få 3-4 fridager. Etter det har vi hatt en god treningsuke, det er god stemning i laget og vi ser veldig positivt på de 6 siste kampene, sier Hansen.
Det er godt gjort å være så rolig når hver eneste kamp kan være avgjørende for hvilket nivå laget du trener skal spille på neste år, og den neste på terminlisten skal spilles mot en motstander som har tatt 17 poeng mer enn laget du selv trener.
– Vi har noen egenskaper i klubben, vi lar oss ikke stresse av dårlige perioder. Er det noen i Norge som klarer å tape seks og syv kamper på rad uten å skape støy, så er det Mjøndalen, sier hovedtreneren.

– Gikk på nattesøvnen

Men denne sesongen har det periodevis vært tøft å ha hovedansvaret for en klubb som først gikk på syv strake tap, vant et par kamper, før det kom seks nye kamper uten seier.
– Det var en dårlig jobb av meg først og fremst. Det var ekstremt skuffende og ekstremt vondt. Det gikk på stoltheten og nattesøvnen. Heldigivs hadde jeg en spillergruppe som var fantastisk, sto i det, og fikk oss ut av det. Det var ingen selvfølge etter så mange tap på rad over en lang periode.
Det er likevel ikke nok til at treneren, som har hatt hovedansvaret i Mjøndalen siden 2006, har mistet troen på at laget er gode nok til at de hører hjemme høyere opp på tabellen.
– Jeg synes fortsatt det er veldig skuffende at vi ikke har kommet oss til midten av tabellen, det hadde vi potensialet til. Fortsatt mener jeg har vi burde vært der Haugesund er, og vi burde hatt 7-8 poeng mer. Bortsett fra de to periodenene med tap har vi samlet godt med poeng.
Han minner også om, at det er når de virkelig har kniven på strupen, at laget hans presterer best.
– Når Mjøndalen må vinne, så vinner vi ofte. Det er en uvanlig egenskap, men hos oss får det fram noe ekstra. Vi klarte det i fjor og vi tror vi kan klare det i år igjen.
Fikk du med deg denne?

Kaller dommeren en «arrogant faen» – blir utvist

Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58