HAUGESUND / OSLO
Det gjelder både situasjonen der Sondre Liseth fikk gult kort for filming og det røde kortet Sosha Makani fikk da Ibrahima Wadji gikk i bakken i det dramatiske oppgjøret mot Haugesund onsdag kveld.
Eliteserien
LSK kan slå egen rekord: – Ville ikke byttet ut trenerne med noen
21 TIMER SIDEN
– Ja, vi jobber med en klage på begge de situasjonene. Vi vil anke og se om vi kan få gjort om de to kortene, som vi mener at begge er feil. Så vi har i hvert fall lyst til å prøve. Vi har dagen på oss, det er vel 24 timer. Vi har varslet at vi kommer til å legge inn en klage på det, og det kommer vi til å gjøre, bekrefter Hansen til Eurosport.
– Vi synes begge de situasjonene er veldig tvilsomme, og etter vår mening synes vi det er verdt å prøve å se om vi kan forandre på det.
Sosha Makani, Mjøndalens vanligvis habile sisteskanse, valgte å ruse ut da Wadji ble spilt gjennom og hindret senegaleseren som bakerste mann. Han fikk direkte rødt kort og Mjøndalen fikk presset på seg.
– Jeg rørte ham ikke. Han kaster seg bare. Spør han selv, hvis han er ærlig så innrømmer han det, sa en veldig oppgitt Makani etter kampen.
I tillegg kalte kaptein Christian Gauseth det for «helt hårreisende» at Liseth fikk gult kort, som betyr karantene.
At det skjer i neste kamp, som er hjemme mot Start i et oppgjør som nærmest kan avgjøre hele nedrykksstriden, svir ekstra.
– Hvilke forventninger har du til å få det omgjort?
– Jeg kjenner ikke regelverket godt nok, men synes det er verdt et forsøk, i hvert fall, sier Hansen, som også hadde en prat med dommer Kai Erik Steen etter kampen.
– Jeg hadde en fin prat med ham etter kampen. En rolig og fin prat. Jeg sa hva jeg mente, og han ga sin begrunnelse.
– Det han blant annet sa, var at han ikke skriver rapport på det gule kortet. Det er noe han tar der og da. Og han må skrive rapport ut fra det han opplever i kampens situasjon på det røde. Det synes jeg er litt synd. Jeg skulle ønske det var slik at dommeren kunne gå inn i ettertid når det er slike situasjoner, og vurdere om det var riktig eller ikke. Men slik jeg forsto det på ham i går, så er han nødt til å skrive rapport ut fra det han så der og da, og ikke det han ser i ettertid, for da ser jo han også at det ikke er kontakt.
Hansen legger til:
– Men det er sikker andre i Forbundet som har sett de TV-bildene og kan gjøre en annen vurdering. Jeg vet ikke hvordan reglene og prosedyren er, men vi har lyst til å ta det opp og se hva som kan komme ut av det.
Eurosport møtte ham på flyplassen på vei hjem fra Haugesund. Allerede søndag er neste kamp, så de har ikke mange dager på seg.
Likevel mener Hansen at det bør være mulig å behandle saken.
– Ja, det er mulig. Vi har dagen på oss i dag, 24 timer. Begge kommer til å trene som vanlig frem til kampen, så hvis vi får beskjed i morgen eller lørdag, holder det for vår del. Når det er så tett mellom kampene, så må også Forbundet snu seg rundt og enten da utsette en karantene eller gi oss svar på henvendelsen vår i god tid innen avspark, i hvert fall.
Mjøndalen er nødt til å vinne mot Start. Ole Amund Sveen er usikker med skade og Stian Semb Aasmundsen har også karantene. Det samme har Mohamed El Makrini hos sørlendingene.
– Hva mener du om sjansene med og uten Liseth og Makani?
– Det er vanskelig å vurdere, vi har en veldig bred tropp. Jeg ser noen sier at vi sliter veldig nå, men det gjør vi ikke. Vi har flere gode spillere som ikke er i tropp også , og akkurat nå er det en fordel for oss.
– Miguel (Vieria, andrekeeper) har fortjent en sjanse lenge. Sosha er vår førstekeeper, men Miguel er en veldig god keeper som jeg har kjempetro på at vil gjøre en god match. På topp har vi også mange gode alternativer, men ikke noen som er akkurat som Sondre, og han har vært i kjempeform. Og Sosha har sett bedre og bedre ut, så vi skulle gjerne hatt dem med. Men vi har gode erstattere.

Rasende etter at lagkompisen fikk gult for filming: – Helt hårreisende

Eliteserien
Skadekrise før skjebnekampen: Ingen midtstoppere på Brann-trening
EN DAG SIDEN
Eliteserien
Kandidat årets mål: Thomas Lehne Olsen
07/12/2021 PÅ 13:39