Ole Amund Sveen spilte en nøkkelrolle da Mjøndalen kjempet seg til ny eliteseriekontrakt i playoff-kampen mot Sogndal i det som ble en spinnvill avslutning på fotballåret. Til tross for både hodeskade og en strekk i leggen, ble Sveen værende på banen og sørget for to scoringer mot gamleklubben og gamlesjefen Eirik Bakke.
Nå har Sveen slått opp strekken fra romjulskampen, kort tid etter at Mjøndalen returnerte til treningsfeltet etter en liten ferie.
Eliteserien
Gauseth oppsummerer: Million-solbriller og Eliteseriens Rafael Nadal
17 TIMER SIDEN
– Jeg slet egentlig med strekken store deler av fjorårssesongen. Jeg fikk den mot Haugesund borte, så slo jeg den opp mot Sogndal helt på slutten. Nå trodde jeg den var i orden, men jeg har trøblet litt i starten og antagelig kjørt på for hardt for tidlig, forklarer midtbanemannen overfor Eurosport.
  • Les mer om den famøse kampen mot Sogndal her.

En måned på sidelinjen

Dermed må sesongoppkjøringen settes på vent en måneds tid.
– Det er vanskelig å si akkurat hvor lang tid det vil ta, men tre-fire uker blir det nok. Jeg må la den få gro skikkelig nå, så den ikke blir et problem utover hele sesongen. Jeg tror jeg skal rekke seriestarten og regner med det går bra, men jeg må få grunnlag til å tåle å spille kamper – det er der klokka tikker nå, fortsetter 31-åringen.
Vegard Hansen får dermed ikke kjørt i gang en av sine viktigste spillere når treningsgrunnlaget nå skal legges for fullt.
– Det er en bekymring. Han spilte med smårusk i fjor og slo det opp mot Sogndal. Da skulle han egentlig ut, men heldigvis holdt han seg på banen – det er jeg glad for da, ellers hadde vi vært i OBOS, sier MIF-treneren og smiler.
Samtidig er han tydelig på at Sveen nå må få tid til å bli helt frisk, slik at han bli en betrodd mann på MIFs midtbane også kommende sesong.
– Han er en av våre beste signeringer så sant han er skadefri. Han kom inn i fjor høst med en treningskultur som hjalp oss veldig, og med kompetanse fra Glimt som inspirerte oss. Han har løpskraft og treningsvilje som ikke alle 31-åringer har, og har prestert fra dag én, så han er viktig for oss, fortsetter Hansen.
Se høydepunktene fra playoff-kampen mellom Mjøndalen og Sogndal her. Saken fortsetter under videoen.

Se høydepunktene: Mjøndalen sikret fornyet Eliteserie-kontrakt etter femmålsthriller

Uavklart Gauseth-situasjon

I tillegg til at Sveen er ute med skade, har hverken Isaac Twum eller Ibrahim kommet tilbake etter ferien.
– De har enda ikke kommet tilbake til oss. Det har vært noe trøbbel med visum for dem, og det er utfordringer knyttet til korona-nedstenging. «Ibra» er på vei til Norge nå, men får sju dager karantene når han ankommer. Isaac har fortsatt vondt i kneet, så det må vi få sjekket ut. Han har fått løpt, men merker det fortsatt litt når han slår på ball. Det er synd. Vi hadde trengt å få jobbe med han, så det er litt dumt. Ellers er alle tilgjengelige, avslutter MIF-sjefen.
Når det gjelder situasjonen med fjorårets kaptein og mangeårig MIF-spiller Christian Gauseth er den stadig uavklart etter at kontrakten hans gikk ut ved årsskifte.
– Vi er i dialog med Christian, vi har hatt møte med han og skal ha flere møter. Han har operert og det har gått bra. Per nå nærmer det seg ikke noe, men vi er i dialog.
– Er det sannsynlig at Gauseth blir Mjøndalen-spiller også i 2021?
– Akkurat det kan jeg ikke uttale meg om. Vi er åpne om mye her i klubben, men akkurat kontraktsforhandlinger tror jeg vi skal holde internt.
Lørdag venter årets første test for Mjøndalen når de skal møte Sandefjord i treningskamp.
Eliteserien
Fikk ikke spilletid av Rekdal – nå lånes han ut til gamleklubben
EN DAG SIDEN
Eliteserien
Keeperhelten reddet ett poeng: – Alle sin drøm
I GÅR PÅ 06:25