– Det er jo et mye brukt uttrykk, men jeg vil absolutt hevde at kampen mot Start er en sekspoengskamp, sier Mjøndalen-treneren til Eurosport dagen før den viktige bunnkampen mot Start.
Bruntrøyene fra Nedre Eiker har lagt bak seg en lei periode, der Hansens mannskap nå står med seks tap på like mange kamper. Forrige seier kom da Mjøndalen vant 3-1 over Aalesund på Sunnmøre 1. juli.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58

Tilbake på hesten

Etter onsdagens tap for Odd på Consto Arena var Vegard Hansen tydelig på at Mjøndalen nå er et bunnlag. Derfor er spenningen ekstra stor før møtet med bunn-nabo Start på Sørlandet.
– Det er liten tvil om at dette er en veldig viktig kamp for begge lag, understreker Vegard Hansen.
Treneren er samtidig tydelig på at det ikke skal mye til før bruntrøyene er tilbake på hesten igjen.
– Det er flere måter å snu en dårlig periode på. Først og fremst er vi nødt til å skape litt mer foran mål. Vi har ikke vært så skrekkelige bakover, så vi må bygge videre på de prestasjonene. Samtidig gjelder det å få bikket kamper i vårt favør, og det er betraktelig vanskeligere i Eliteserien enn i OBOS-ligaen, sier Hansen til Eurosport.

Mental prøvelse

Med seks tap på rad er det også en mental prøvelse å komme seg tilbake på vinnersporet. Mjøndalen-treneren er ikke i tvil om at mangel på selvtillit er en utfordring i en tid som denne.
– Det er abslutt en utfordring, og det mentale har mye å si etter så mange tap på rad. Vi må akseptere at det blir stilt spørsmålstegn ved prestasjonene våre, så er vi nødt til å se på hvordan vi skal komme oss ut av dette, forteller Vegard Hansen.
– Engstelige fotballspillere er ofte dårlige fotballspillere. Vi må ta tilbake selvtilliten vi hadde i starten av sesongen, og vise hvor gode vi egentlig er, legger han til.

– Sterk tropp

For ifølge treneren selv har Mjøndalen aldri sett bedre ut under hans ledelse.
– Det er den sterkeste troppen vi har hatt siden jeg begynte å trene laget, så vi har alle forutsetninger til å snu denne trenden. Det er en sterk tropp, så vi må bare jobbe videre, sier Hansen.
Til tross for at alle poeng kommer kjærkomment på et Mjøndalen-lag i motgang, er det ikke snakk om å trygge inn ett poeng mot Start på bortebane.
– Vi reiser ikke til Kristiandsand for å sikre ett poeng. Vi har lagt bak oss en god treningsuke, så vi ønsker å ha en offensiv innstilling på kampen, fastslår treneren.
  • Se Start - Mjøndalen søndag fra klokken 18:00 på Eurosport Player og Dplay.
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43