• Søndagens «Ælv Classico» ser du på Eurosport Norge og discover+ fra klokken 14:30.
NEDRE EIKER (Eurosport.no):
– Vi er spente nå, og gleder oss veldig. Dette er årets kamp for oss. Det blir nok en god del folk, både på tribunen og på alle terrassene, så det blir trøkk. Ikke noe å legge skjul på at Godset er en spesiell motstander og at det er en spesiell kamp. Jeg merker at det pirrer.
Eliteserien
Motgangen fortsetter: – Det begynner å brenne
15 TIMER SIDEN
Det sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen til Discovery i forkant av søndagens derby på Consto Arena.
Forrige gang naboene fra Drammen gjestet bruntrøyenes lekegrind, leverte Vegard Hansens mannskap en sterk kamp og ga seg ikke før det stod 3-0 på tavla. Mye takket være en god Sosha Makani i MIF-buret, i tillegg til scoringer av Ole Amund Sveen, Fredrik Brustad og Stian Semb Aasmundsen.
Se intervjuet med Vegard Hansen her. Saken fortsetter under videoen:

Hansen: – Trigges veldig av muligheten til å banke Godset igjen

Lillebror og storebror

Vegard Hansen, som har 406 kamper som Mjøndalen-trener bak seg, drømmer nå om å gjenskape fjorårets sterke prestasjon.
– Strømsgodset er vår største rival. Vi har vært lillebror i veldig mange år, og det er ikke noe vi har syntes har vært noe særlig. Fra 2015 – og litt før det også – har vi matcha dem. Vi har slått dem flere ganger, og det har gjort noe med selvfølelsen for mjøndølinger, sier Vegard Hansen til Discovery.
Til tross for at Mjøndalen, på papiret, var overlegne forrige gang lagene barket sammen i Eliteserien, har Godset vunnet åtte av de siste 13 derby-kampene. Hansen erkjenner derfor at Mjøndalen fortsatt er lillebror i Drammen – enn så lenge.
– Det er en ekstra tenning hos oss alle når vi møter Strømsgodset. Sånn er det med lillebror og storebror. Vi er fortsatt den minste klubben, men det er ikke sikkert vi er det dårligste laget lenger. Vi trigges veldig av muligheten for å banke dem igjen, smiler han.
Saken fortsetter under videoen:

MIF-spilleren har over 100 kamper for Godset: – Ekstra spesielt

– En av de deiligste følelsene som finnes

William Sell har, til tross for at han kun er 22 år gammel, 105 kamper for Mjøndalen. Med Sebastian Sebulonsen tilbake i Viking etter kun noen få kamper på utlån i MIF, ser det nå lyst ut for spilletid på høyrebacken for Sell. Den tidligere U21-landslagsspilleren startet andre serierunde mot Vålerenga (1-1), før han gikk inn på laget etter Sebulonsens plutselige avgang mot Bodø/Glimt sist runde.
Nå ser han fram til søndagens kok på Consto.
– Når jeg sier Mjøndalen - Strømsgodset, søndag kl. 15:00, hva tenker du da?
– Da tenker jeg på den deilige seieren vi hadde her i fjor, og at jeg vil gjenskape det på søndag. Det er en av de deiligste følelsene som finnes, sier Sell til Discovery.
Som Mjøndalen-spiller hele sin profesjonelle spillerkarriere, har William Sell kjent på den sterke rivaliseringen mellom de to klubbene helt siden han trillet en fotball for første gang.
– Jeg har et veldig sterkt forhold til rivaliseringen. Vi setter disse kampene utrolig høyt, og det skal vi bevise til supporterne, understreker han.
– Hvordan forbereder man seg inn mot en sånn kamp?
– Man skal jo gjerne ha en kampplan når man går inn i sånne oppgjør, men det meste av den planen er nok glemt når vi går ut på matta der. Det gjelder uansett å ha noen planer som man kan følge, om det skjer noe i løpet av kampen, svarer William Sell.

– Et vondt sted å komme

Strømsgodset gikk på en ordentlig smell i midtuka, da de satt igjen med sju mål i sekken på Aspmyra.
Vegard Hansen ønsker ikke å legge for mye i Godsets 2-7-tap for Glimt, og avkrefter at dette gir MIF en ekstra motivasjonsboost inn mot derbyet.
– Nei, det gjør det nok ikke. Motivasjonen er på topp uansett den. Godset var gode mot Rosenborg hjemme og dårlige mot Bodø/Glimt, så får vi se nå som de skal ut i en ny bortekamp. Vi er trygge og gode her hjemme, og det skal vi benytte for alt det er verdt, sier Hansen i solskinnet på Consto Arena.
– Godset har hatt en ok start, i likhet med oss, men de skal merke at dette er et vondt sted å komme. Vi kliner til, og kommer til å feie til fra start. Det kommer Godset til å merke, smiler treneren lurt.
Fått med deg siste episode av Indre bane?:

Berisha-hyllest, RBKs defensiv og Jokke får kritikk

Eliteserien
Se høydepunktene: HamKam spolerte festaften på Valle
16/05/2022 PÅ 20:24
Eliteserien
Se høydepunktene: Molde tok alle tre poengene med fra Sunnmøre
16/05/2022 PÅ 20:12