SARPSBORG (Eurosport.no):
Med flere spisser på skadelisten, er det trolig midtspiss Tobias Heintz som gjennomfører intervjuet med Eurosport.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist, da Viking snudde på overtid
3 TIMER SIDEN
– Ja, det er fort det. Vi har jo tre spisser som er ute, og da er det ikke veldig mange alternativer til en spissplass, så jeg er nok absolutt aktuell der. Siden jeg kom hit i sommer har vi fått veldig mye frihet på topp av Micke, så det blir nok ikke så veldig annerledes. Vi har ganske fritt spillerom uansett.
Da han var på vei inn i sommer, ble det mye oppstyr rundt både når og om han kunne komme, og at han selv valgte å punge ut for å få til en avtale om utlån fra tyrkiske Kasimpasa.
Han har allerede begynt å tenke på hva han skal gjøre neste sesong.
– Selvfølgelig er fokus på de siste seks kampene, og hvem vet, kanskje scorer jeg seks-syv-åtte mål, og da er det en helt annen interesse. Det har vært litt interesse allerede, og det er ganske lenge til vinduet åpner, så det er alltid positivt. Jeg har så smått begynt å tenke på det, for Kasimpasa er ikke et alternativ.
– Det er helt uaktuelt?
– Ja, det sa jeg da jeg dro hit, at selv om jeg har et og halvt år igjen av kontrakten, er det ikke aktuelt at jeg kommer tilbake og spiller der. Vi er enige i det fra begge sider, at det nok er best at jeg finner meg en ny klubb. Vi får se hvordan det blir med tanke på overgangssum og alt det der, så mest sannsynlig blir det et nytt utlån.
Saken fortsetter under videoen. Se intervju med Heintz her :

Derfor er ikke Norge aktuelt for Heintz

I mellomtiden har han også valgt å bytte agent.
– Jeg følte det var tid for forandring. Det skjedde ikke noe med meg i januarvinduet som var, da jeg ville bort, og jeg gikk seks-syv måneder uten et ordentlig sted å trene, spille fotball og kamper. Da jeg kom hit hadde ikke spilt kamp på åtte måneder, og jeg følte det rett og slett ikke var god nok jobb gjort, selv med tanke på korona og alt det. Forandring fryder, er det ikke det man sier?
Ambisjonene er det ingen ting i veien med hos den offensive spilleren med en rekke aldersbestemte landskamper.
– Det blir vanskelig å komme inn i en topp 5-liga, det skal jeg være ærlig å si. Så det blir nok en mellomstor liga, så får vi se. Det har vært litt interesse her og der, fra Ukraina og Polen og sånt. Vi får se, jeg er egentlig åpen for det meste, og skal vurdere alt som kommer inn.
– Norge også?
– Nei, Norge blir nok ikke aktuelt. Hvis det blir rundt Skandinavia, blir det nok Sverige eller Danmark.
22-åringen forklarer hvorfor nabolandene er mer aktuelt enn å bli værende i Eliteserien:
– Først og fremst for å prøve noe nytt. Jeg har hatt litt kontakt med klubber i Sverige fra før, og var på prøvespill i Norrköping i februar. De har et veldig godt regime med å selge spillere videre ganske kjapt. Jeg kunne dratt til Sverige nå også, men akkurat på denne tiden av året var det et stort fokus på norsk fotball, og akkurat nå fint å dra til Norge. Jeg tror det ville hjulpet meg mer om jeg spilte i Sverige eller Danmark neste år.
– Så det er lettere å komme seg videre ut derfra?
– Det er noen klubber i Sverige som rett og slett er større enn visse klubber i Norge, og som har gode kontakter utenlands. Jeg vet at det er en god «connection» til ulike ligaer derfra. I Norge blir man veldig ofte fort koblet til Nederland, Belgia eller Tyrkia, som har vært veldig på norske spillere. Så jeg tror kanskje det kan åpne noen andre dører hvis jeg eventuelt hadde spilt der. Men først og fremst ser jeg for meg å spille lenger ut i Europa, men vi får se.
Med godt spill i de gjenstående kampene, kan han nok velge fra en hylle høyere. Derfor blir resten av sesongen som en slags audition.
– Ja, hver kamp for meg utpå her er en audition. Jeg synes det har gått ganske bra nå, og det viser jo det når jeg har fått interesse allerede, etter å ha spilt åtte kamper. Så står jeg oppført med litt målpoeng også. Jeg sa før sesongen at jeg skulle ha ett målpoeng i snitt, så jeg har en jobb å gjøre de siste seks kampene, sier han med et smil.
Da er det bare å begynne mot Viking.
– Ja, hvis det blir midtspiss, bør det bli litt målpoeng!
Mikael Stahre må trolig tenke ut noen smarte løsninger til hjemmekampen mot Viking. Se intervju med Sarpsborg 08-treneren her:

Kan måtte komponere ny fronttrio: – Må kanskje tenke annerledes

Eliteserien
Alt annet enn Grill-vær i Bergen – ny tabbe og Viking-triumf i fotballparodi
28/10/2021 PÅ 17:52
Eliteserien
Viking muret igjen og vant mot Godset: – Sinnssykt deilig
17/10/2021 PÅ 17:07