Populære sporter
All sport
Vis alt

Mener Sarpsborg 08 kan kjempe om topp seks – dette bekymrer eksperten

Oppdatert 28/05/2020 klokken 18:29 GMT+2

Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson mener det er flere grunner til at Sarpsborg 08 kan kjempe om topp seks-plassering denne sesongen.

Jørgen Horn

Foto: Scanpix

– Jeg tror at de kommer til å sprette oppover på tabellen i år. Jeg synes at Sarpsborg så bunnsolid ut i oppkjøringen. De glitret ikke, men de så bunnsolide ut. De har fått inn en trener som bygger videre på verket som Geir Bakke hadde tidligere, men litt mer nyanser og litt mer spillende. Og så går man over til å spille en 3-4-3, som jeg tror kan kle det laget ganske bra. Jeg synes de har bra bredde i troppen.
– Absolutt en topp seks-kandidat. Så vet jeg at det er ekstremt jevnt på plass tre til elleve, men hvorfor skal ikke de kunne være med å slåss om topp seks?
Det sier Jonsson når han snakker om Sarpsborg i denne ukens Indre bane-podcast. Han tror at laget som kjempet i bunnen og som endte på 12. plass forrige sesong, kan være med i topp seks-kampen i år.
Han lister opp flere grunner til dette:
– De har hentet fornuftig, de er tilbake litt i den gamle, gode tiden. I fjor fikk de på en måte penger mellom hendene og kastet de vekk til høyre og venstre på spillere som ikke var i nærheten av å holde nivået. Nå er man tilbake igjen, man har hentet solide spillere. Mohamed Ofkir og Joachim Soltvedt kommer inn, det er klassiske OBOS-spillere som pleier å lykkes i Sarpsborg. Og man krydrer litt med Anton Salétros som er god, David Mitov Nilsson skal være en god keeper, og under normale omstendigheter er han en klassekeeper. Han har vært ute en del med skader også. Men det Sarpsborg-laget ser spennende ut, mener eksperten.

Bekymret

Men det er også to ting som bekymrer Jonsson ved Sarpsborg.
– Det er at Jørgen Horn fortsatt er ute og har vært ute mye. Han betyr mye for den bakre treeren der og de har ikke så mange alternativer. Er det noe sted jeg synes de kanskje er litt tynne, så er det der. Han er viktig som lederen der.
Horn har slitt mye med skader de siste sesongene. Tidligere i måneden møtte han opp på trening med krykker og gipset tå etter at han skadet nettopp tåen på en joggetur. I januar i fjor var han svært uheldig i en treningskamp mot Vålerenga, og fikk en bruddskade under øyet. Og i mai i fjor fikk han bekreftet brudd i foten etter en skade i kampen mot Rosenborg og mistet resten av sesongen.
Jonsson mener også at Jørgen Strand Larsen må vise sitt potensial denne sesongen.
– Jeg har sagt at han er den beste avslutteren i norsk Eliteserie. Jeg tror vi kommer til å få se det i år også. Og jeg tror at den smellen han fikk i fjor, at han ble litt for høy på seg selv og jobbet ikke hardt nok, den tar han med seg inn i denne sesongen og vi kommer til å få se en sulten Jørgen Strand Larsen.

– Han ser bedre ut en noen gang

Anton Salétros er en av spillerne Jonsson ser frem til å se sentralt på midtbanen, til tross for at lånekontrakten hans går ut 31. juli og det er usikkert hvor mange kamper han får spille for dem.
– Jeg vet at de bare har ham frem til august, men kanskje man har spilt en tredjedel av sesongen da og sesongen har satt seg. Han er en meget god spiller og balltrygg. Han er langt fra Kristoffer Zachariassen, ganske motsatt av han i spillestilen. Det er han som kommer til å diktere tempoet i kampene, det er en klassespiller. Det er den fjerde beste forsterkningen i årets Eliteserie, sier Jonsson.
Han trekker også frem en annen spiller:
– Jeg synes Sarpsborg har bra dekning, de tåler skader, kanskje foruten i stopperleddet. Mos (Mustafa Abdellaoue) ser bedre ut enn noensinne, faktisk og han utfordrer Jørgen Strand Larsen. De kan gå over til å spille to spisser om det kreves. Stahre har spilt andre formasjoner tidligere også. For meg så ser rett og slett Sarpsborg bra ut og hvorfor skal ikke de kunne være topp seks?
Sarpsborg 08 åpner hjemme mot Vålerenga 16. juni kl. 20.30.
PS! På sine nettsider melder klubben torsdag kveld at Magnar Ødegaard har skrevet på en ny avtale, som varer ut 2022.
Se hele Indre bane her:
picture

INDRE BANE: Spår nedtur i Stavanger, årets overraskelse og svensk selvkritikk

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame