Søndag kveld, etter 2-1-seieren over Aalesund, ble det klart at Markus Henriksen blir Rosenborg-spiller. Eurosports fotballekspert, Tor Ole Skullerud, mener signeringen styrker RBK på flere måter.
– Litt overrasket over at han gjorde det nå, men når han først gjør det, så er det gjennomtenkt. Han er en fornuftig fyr. For Rosenborg er det en stjernesignering. Det er den beste de kunne tenke seg, vil jeg si. Han er trønder og han er fortsatt i en alder hvor han kan ha noen gode sesonger, og at han vil bruke den tiden i Rosenborg, det styrker RBK på alle mulige måter, sier eksperten.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Henriksen har siste året spilt for Bristol City på utlån fra Hull, før kontrakten hans med Hull gikk ut i juli. Han har også tidligere også spilt for AZ Alkmaar. Skullerud tror han har mye å tilføre RBK-laget.
– Han kan gi det rutine og erfaring, enorm løpskraft og stabilitet i spillet sitt. Han har også utviklet seg med ball på den tiden han vært ute, og kan spille i alle de tre sentrale midtbaneposisjonene i Rosenborg.
– De signeringene Rosenborg gjør med Per Ciljan Skjelbred og Henriksen, det å få de to guttene hjem, det er drømmesigneringer for Rosenborg og alle som er glad i dem. De får to lederstjerner i tillegg til to gode fotballspillere.

– Vil ta tilbake hegemoniet

Forrige gang han var i Rosenborg, fra 2009 til 2012, noterte han seg for 118 kamper for klubben. Nå skrev han under på en kontrakt ut 2024.
– Det betyr vel at Markus er hjemme for å bli, han vil slå seg til ro med familie, og tiden er kommet for å komme seg hjem. Rosenborg sender et tydelig signal til resten av Fotball-Norge om at RBK skal tilbake og det skal de tydeligvis fort. Med Hareide som sjef og disse signeringene her, så er de ute etter å ta tilbake hegemoniet i norsk fotball.
– Er RBK ferdig nå i dette vinduet, tror du?
– Det virker kanskje sånn, med tanke på det de har hentet. Tror ikke de er ferdig med å fornye stallen sin, tror det kommer til å bli en videre prosess rundt det. Men om de gjør noe mer akkurat nå, det er usikkert.
Saken fortsetter under:

RBK-nykommeren etter agentens «bajs»-kommentar: – Vet ikke hvem han er

Klar mot PSV?

Klubben skriver selv på sin hjemmeside at Henriksen etter all sannsynlighet debuterer i torsdagens Europa League-playoff mot PSV på Lerkendal.
– Ja, han må vel være klar. Jeg regner med han er klar for årets viktigste kamp, så jeg blir overrasket hvis ikke, sier Skullerud, og legger til at det blir en tøff oppgave mot PSV.
– Det er bra at de har hjemmebane, det er en fordel i et tett kampprogram. Men når det er sagt så er PSV en veldig vanskelig motstander på dette tidspunktet her. De kan selvfølgelig klare det, men det blir tøft.
Til helgen møter Rosenborg Odd på hjemmebane søndag klokken 20.30. Kampen kan du se på Dplay og Eurosport Norge.
Eliteserien
Klarer ikke forklare hva som skjedde: – Våknet og tenkte «er det virkelig sant?»
31/10/2021 PÅ 14:37
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55