HAUGESUND/OSLO (Eurosport.no):
Joakim Våge Nilsen var en av spillerne som slet mye med skader i 2019-sesongen. Nå er han tilbake i trening, og håper selv han er på rett vei før seriestarten.
Eliteserien
Nysigneringen kjører bil fra Slovenia til Bodø: – Glimt passer meg perfekt
9 TIMER SIDEN
– Nå har det gått fint en liten periode. Jeg har trent det meste etter vi startet opp igjen, men må ta litt hensyn. Jeg er med på fotballen, men det er en dag i uken hvor jeg ikke trener fotball, sier han til Eurosport.
28-åringen mistet store deler av fjorårssesongen grunnet problemer med hoftene. Han forklarer at symptomene har variert, men at det er en form for overbelastning og har vært vanskelig å bli kvitt. Nå håper han de har funnet løsningen.

– Bommet litt i fjor

FKH-trener Jostein Grindhaug mener det gjenstår å se.
– Det har sett bra ut før med Jokke, men så er det et eller annet som kommer. Han er egentlig bare en bonusspiller for meg, han er ikke egentlig med i tankene mine før han spiller kamp, forteller Grindhaug til Eurosport.
FKH-treneren innrømmer at på grunn av et skadepreget lag, måtte han ty til 28-åringen selv om han gjerne ikke var helt klar.
– Jeg kjenner Jokke ganske godt. Han må få ta vare på kroppen sin og ikke bli presset eller stresset. Der bommet vi nok litt i fjor. Vi var inn til beinet ganske ofte og måtte ty til Jokke, og det var feil overfor ham. Så Joakim skal få ta kontroll på det, så håper vi at han er med og bidrar enda mer.
– Har dere hatt en skikkelig prat om akkurat det?
– Jeg kan jo lyve og si ja, men vi har vel ikke det.
– Men han er klar over måten du ser på det, at han er en bonusspiller?
– Nei, Jokke vil nok se på seg selv som en nøkkel i laget, og det skal han få lov til.
Saken fortsetter under:

Alle måtte bidra

I tillegg til Våge Nilsen var også Fredrik Pallesen Knudsen, Alexander Stølås, Ben Karamoko, Dennis Horneland og Anthony Ikedi blant spillerne som var skadet i 2019-sesongen.
– Det ble for oppstykket i fjor. Så kjenner dere historien hos oss, vi hadde et spesielt år i fjor. Vi var inn til beinet ganske ofte, og da måtte alle bidra, det gjorde også Jokke. Men det gikk på bekostning av helsen, så enkelt er det, sier Grindhaug.
Konfrontert med det Grindhaug sier, svarer Våge Nilsen:
– Jeg følte ikke at det var noen press på at jeg måtte spille. Noen dager gikk det fint, men så kom det en smell. Så det var litt vanskelig å si hvor jeg stod. Men i etterkant så kan man si at jeg burde bli tatt av tidligere, men jeg var giret på å bidra selv om jeg ikke var helt klar.
– Men du tenker at du egentlig ikke burde spilt så mye?
– Tenker nok det, men mest sannsynlig hadde jeg ikke vært klar før oppstart i år uansett. Så jeg er glad for at jeg fikk være med på Europa League-kampene. Selv om jeg ikke var 100 prosent, så var det kjekt å være med og bidra, sier han.

Mest undervuderte

I Eurosports ekspert Joacim Jonssons blogg beskrev han Våge Nilsen som den mest undervurderte spilleren før 2020-sesongen.
– Han har likt med Sondre Tronstad vært en spiller som har gått under radaren lenge. Ikke den som stjeler overskrifter og synes mest ute på banen. Men Våge Nilsen gjør sjelden feil med ballen og har en evne til å spille dem rundt seg gode. Han vil nok bruke tid etter sitt lange skadeopphold, men vil utover i sesongen bli viktig for FKH, skriver Jonsson.
Nå ser Våge Nilsen positivt på 2020-sesongen for sin egen del.
– Jeg har tro på at jeg kan ha en god sesong. Jeg gleder meg veldig til det begynner å dra seg til, så nå skal det bli en god siste måned, sier han og legger til at han håper å være klar til seriestart.
– Hva tenker du om en plass på laget. Grindhaug ser på deg som en bonusspiller?
– Jeg må se det litt an med kroppen. Hvis jeg er skadefri og i form, så tror jeg at har jeg en plass, sier han.
PS! Søndag ble Haugesund slått av Stabæk, som noterte seg for nok en seier i sesongoppkjøringen. Kampen på Marbella endte med 4-1-seier til Bærum-laget. Koshuke Kinoshita, et selvmål og to ganger Ola Brynhildsen sørget for det, mens Kristoffer Velde sto for FKHs scoring. Luc Kassi var nest sist på tre av Stabæks mål.
Sett denne?

Eliteserien
Rossbach om vrakingen: – Må finne tilbake formen
14 TIMER SIDEN
Eliteserien
Peker på forskjeller mellom Knutsens og Eggens 4-3-3: – Ingen blåkopi
I GÅR PÅ 13:07