• Lad opp til søndagens Eliteserie-kamper med Fotball Direkte fra klokken 17:00 på discovery+ og Eurosport Norge
– Dette kan koste dem medalje. Det er rett og slett hodeløst keeperspill. Jeg tipper Gunnarsson (Patrik Gunnarsson, journ.anm) kommer nærmere og nærmere keeperplassen.
Det sier Discoverys fotballekspert Joacim Jonsson i pausesendingen under lørdagens Eliteserie-kamper, etter at eksperten en drøy halvtime tidligere fikk se at Østbø mistet ballen i duell med egen stopper og Stabæks Fitim Azemi, noe som førte til bæringenes utligning.
Eliteserien
Eliteserie-komet på eksklusiv talentliste: – Han har tatt store steg
I GÅR KLOKKEN 13:01

Østbø: – Ingen grunn til å skifte keeper

Patrik Gunnarsson, som Jonsson sikter til, ble leid inn til Viking fra Premier League-klubben Brentford i overgangsvinduet og hadde fredag sin første økt med resten av Viking-gjengen.
Samme dag som Gunnarsson hadde sin første økt på feltet, gikk Arild Østbø ut i Stavanger Aftenblad og sa blant annet at han ikke ser noen grunn til at Viking skal gjøre endringer på keeperplass.
– Ingen grunn til å skifte keeper i Viking, sa han til lokalavisen fredag.
Dagen etter var det altså duket for Eliteserie-kamp mot Stabæk på Nadderud, og kun 15 minutter ut i oppgjøret skulle Østbø bare plukke en luftig ball på kanten av sekstenmeteren. Keeperen stupte framover, landet på nakken og mistet ballen rett i beina til Azemi. Heldigivs så alt ut til å gå bra med nakken til sisteskansen, men – i likhet med kampen mot Molde i midten av august – rotet Østbø det ordentlig til før scoring i mot.
Østbø har en lang fartstid i norsk fotball, og har tidligere vært innom både Sarpsborg 08 og Rosenborg i Eliteserien.
Se tabben til Arild Østbø - og målet til Fitim Azemi - her. Saken fortsetter under videoen.

Utligner etter stor keepertabbe: Her scorer han sitt første mål for Stabæk

Berisha-show

For Viking gikk det betraktelig bedre framover på banen, og med en Veton Berisha i fyr og flamme endte lørdagens batalje på Nadderud med en sterk 3-1-seier til siddisene. Med to mål og en målgivende pasning, var Viking-spissen godt fornøyd med resultatet.
– Vi er litt slurvete i dag og gjør ikke vår beste kamp, men 3-1 borte på Nadderud tar vi med oss hver dag. Men vi skulle gjerne scoret flere i dag, sa Vikings tomålsscorer til Discovery.
Samtidig som at Viking vant solid i Bærum, slo Brann til med en kruttsterk seier på Åråsen. Les alt om kampen her.
Se hele intervjuet med Veton Berisha her:

Motbeviste trenerens påstand: – Måtte vise han i dag

Eliteserien
Ny hodesmell for RBK-spissen – måtte forlate treningsfeltet
I GÅR KLOKKEN 08:44
Eliteserien
Flere profiler usikre før nøkkelkamp: – Krysser fingrene
I GÅR KLOKKEN 07:59