Tirsdag skrev Eurosport om Eirik Hornelands arbeidsforhold til Rosenborg som ennå ikke er avklart og daglig leder i Rosenborg, Tove Moe Dyrhaug, som bekreftet at den tidligere RBK-treneren fortsatt mottar lønn fra klubben.
Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson mener det vil føre til spekulasjoner på hva som skjer i Trondheim.
Eliteserien
Bakke om Åsen-kontrakt: – Lettere å bygge rundt en slik brikke
4 TIMER SIDEN
– Det er komisk. Jeg kan ikke begripe at de ikke løser han ut og blir ferdig med det. Nå blir det bare masse spekulasjoner. Det virker nesten som om Rosenborg vurderer ham i en rolle etter hvert. Det er veldig spesielt, og det som er enda mer spesielt er at ingen vil uttale seg. Så det er best for både Horneland og RBK at de finner en løsning på det, sier Jonsson.
Horneland skrev ny kontrakt med klubben i april 2020, en kontrakt som skulle gjelde ut 2021. Men i juni i år ble det bekreftet at han gikk av som RBK-trener.
– Tror du at dette gjelder ut kontraktslengden hans?
– Det er det som også er overraskende. Mange klubber har åtte til tolv måneder etterlønn, men det virker ikke som Rosenborg har dette. Hvis det er slik at han har lønn ut hele kontraktstiden, så har RBK gjort en meget svak jobb da de inngikk kontrakten, mener Josson, som mener at den beste måten å løse det på er å finne en avsluttsavtale og gå videre.

Ordknappe

Eurosport forsøkte å komme i kontakt med Horneland selv, men skrev i en SMS at han ikke ønsker å uttale seg om sitt arbeidsforhold med Rosenborg. I tillegg var Dyrhaug, ordknapp da Eurosport spurte om arbeidsforholdet til Horneland.
– Per nå så jobber han ikke for oss, men vi har kontrakt med Eirik Horneland.
– Hvor lenge skal det vare?
– Det er så lenge vi er enige om det. Så det får vi ta når det blir noen endringer på det.
– Men han er fortsatt blant dem som får lønn av RBK hver måned?
– Ja, som jeg sier så har han kontrakt med oss fortsatt. Nå kommenterer jeg ikke noe mer om kontrakter, sa en stadig med ordknapp Dyrhaug til Eurosport mandag.
Dette synes Jonsson er veldig spesielt.
– Som sagt så virker det som om RBK ser for seg Horneland i en eller annen rolle på Lerkendal. Det er ekstremt merkelig, hvert fall når han har mislykkes så kapitalt. Det er spesielt fra RBK sin side, men spesielt fra hans egen side å skulle gå inn i en underrolle i RBK, sier eksperten.
Etter det Eurosport erfarer ble det i prosessen omkring hans avgang som hovedtrener, fra klubbens hold, lansert flere ulike modeller der 45-åringen fortsatte i en rolle i det sportslige apparatet. Noe den nye RBK-treneren Åge Hareide sier han ikke har hørt noe om.
– Det har ikke vært diskutert i det hele tatt med meg.
Sett denne?

– Du hadde ikke forventet at jeg kom med steintavle her?

Eliteserien
Bekrefter avslåtte bud på landslagsuttatt stjerne-svenske
EN DAG SIDEN
Eliteserien
Best i ligaen etter Bohinen-beslutningen: – Ikke styrt av SA eller Eurosport
I GÅR PÅ 18:59