Vålerenga har famlet i blinde i trenerjakten, virket hjelpeløse og fremstått lite tillitsvekkende i media. Supporterne har høylytt ytret sin misnøye og frustrasjonen har vært enorm. Den ene dagen ønsket de Kjetil Knutsen, den neste Lars Bohinen, for å siden kaste seg inn i kampen om Mikael Stahre. Det som er felles med de tre herrene er at de ikke har noe felles. Alle praktiserer ulike formasjoner og har en ulik tilnærming til spillet. Den røde tråden har ikke vært til stede og frykten for at man skulle lande på et veldig usikkert kort, hadde bredt seg blant tilhengerne.
Men når alt så som mørkest ut dukket en mann fra Akkerhaugen opp, en trener som var skrubbsulten på å trene en større klubb, med mer blest rundt seg og et potensial til å ta opp kampen med de store. Dag Eilev Fagermo var det beste denne klubben kunne få tak i på dette tidspunktet og fremfor alt var det en trener som virkelig ønsket seg til Enga. Det etter at mange har vært tvilsomme til jobben, grunnet tingenes tilstand.
Eliteserien
Bernt oppsummerer: «Raser» mot kallenavn, reiseråd og twerking
25 MINUTTER SIDEN

Må steppe opp fra første dag

Det gjenstår fortsatt noen forhandlinger mellom klubbene, men det regner jeg som formaliteter. Fagermo vil og Vålerenga vil, da finnes det ikke noe som stopper denne overgangen. Han har vært et «halvt liv» i Odd og gjort enormt mye for klubben. Han er nærmest et ikon der. Odd vil aldri stoppe han og jeg tror også de ser at det kan være et greit tidspunkt å skilles på. For hvem vil ha en trener som ønsker seg vekk? At Fagermo leder Odd i dagens kamp mot Notodden er kun et forhandlingstrekk fra Odds sin side. Vi husker noe av det samme i fjor med Eirik Horneland og FKH, da han ble nødt til å møte opp på FKH-trening, for at Haugesund skulle presse opp prisen litt.

Nå kan ikke Fagermo lenger gjemme seg bak oljefond hos motstanderne, nå må han fra første dag steppe opp, stikke frem nesen og sikte mot stjernene. Han må vinne folket tilbake og det gjør han ikke med å predikere om egenutviklede spillere og langsiktig satsing. I Vålerenga ønsker man edelt metall, man vil ikke lengre bli «pisset» på av RBK og de andre store klubbene. Til tross for mange skrøpelige sportslige år for Vålerenga, må Fagermo levere resultater. Her finnes det ikke rom for noe innkjøringstid.
Saken fortsetter under:

Ingebrigtsen om kritikk og åpenhet: – Vi mener dette har vært nødvendig

Trengs en sirkusdirektør

Det vil også bli en helt annen tilnærming til media for den nye sjefen. Han har vært konge og enevoldshersker i Skien. Der har han hatt så å si samtlige i sin hule hånd og har det vært noen episoder, har han bare feiet det under teppet og gått videre. Ingen har turt å røre Fagermo. Det blir ikke like enkelt lengre. Nå vil han bli fulgt med argusøyne og alle ting vil bli lagt merke til.
Fagermo er ingen enkel mann og her vil han møte nye og store utfordringer. Han vil også møte en helt annen mostand både internt i Vålerenga, men også eksternt. Det er mange som har meninger hvordan det skal gjøres og mange som mener de har rett å mene noe også. Med Dag Eilev blir det lite «my way or the high way».

Jeg håper og tror for så vidt heller ikke at Dag Eilev Fagermo lar seg prege av slike ting og endrer lederstil. For det siste han må gjøre er å begynne å gå på akkord med seg selv. Han må være seg selv fra første sekund og bare gå inn å «eie» hele klubben. Vålerenga er i dag en klubb de færreste bryr seg om og slik skal det ikke være. Enga er en klubb hele Norge skal snakke om og da trengs det en sirkusdirektør, det får man også med Dag Eilev Fagermo ved roret. Jeg tror mange som bryr seg om norsk fotball gleder seg til dette og mange motstandere begynner igjen å regne med Enga som en utfordrer.
Sett denne?

Fristen nærmer seg – dette sier Espeseth dagen før

Eliteserien
Den 12. mann: Dialekt-trøbbel og tribunemat
EN TIME SIDEN
Eliteserien
Bergs skade mindre alvorlig enn fryktet – mister toppkampen mot Molde
3 TIMER SIDEN